RSS

Шми Скайуокър

Шми Скайуокър още от дете станала робиня. Тя често била продавана и сменила много господари. Не всички нейни собственици били жестоки. Пи Липа (една от господарките на Шми) научила Шми на технически умения. Пи планира да освободи Шми. За нещастие Липа умряла внезапно и не могла да освободи Шми. Шми станала собственост на един от роднините на Пи. След това Шми е продадена на Гърдула Хътянката.

Когато това станало Шми била родила сина си Анакин Скайуокър. Той бил бебе, но също станал собственост на Гърдула Хътянката. Шми и Анакин били заведени в Мос Еспа. Гърдула обаче ги загубила на хазарт и те станали собственост на тойдариянеца Уато. Колкото и странно да изглежда Уато е справедлив собственик. Той предоставил на Шми и Анакин личен живот. Все пак Шми иска за сина си повече от това да е роб.

Шми се старае да осигури по-добро бъдеще за единствения си син Анакин. Тя знае, че нейния син е специален. Въпреки трудностите Анакин е мил и талантлив. Неговото раждане е необикновено (той няма баща). Някои мислят, че Силата е заченала Анакин. Това означава, че той е Избрания, за който се говори в древно джедайско пророчество. Според пророчеството Избрания ще донесе баланс в Силата.

Когато Анакин станал на девет години се появила възможност за промяна. Тогава девет годишното дете срещнало делегация от Набу (в която участва и майстор джедай Куай-Гон Джин). Великодушния Анакин ги поканил в малкия бордей, който семейство Скайуокър нарича свой дом.

Куай-Гон усетил голям потенциал в детето и извоювал свободата му. За съжаление джедая не успял да откупи свободата на Шми. Майката се сбогувала със сина си. Тя знаела, че бъдещето на нейното дете не е на Татуин. Анакин обещал да се върне и да освободи майка си. По това време той не знаел, че в живота на джедая няма място за лични мисли. Верността към джедайския орден означавала, че Анакин трябва да загърби предишния си живот. Щели да минат години преди начинаещия джедай да се завърне на Татуин.

Заради любовта си към залаганията Уато бил принуден да продаде Шми. Един местен фермер на име Клиг Ларз се влюбил в нея и я освободил. Двамата се оженили и Шми станала втора майка на Оуен (синът на Клиг). Те си живеели спокойно във фермата на Ларз и изградили силно и изпълнено с любов семейство. Шми обаче продължава да гледа звездите и да мисли за сина си.

Един ден тя излязла от къщата, за да събере гъби от оранжерията. Изведнъж я атакували пясъчни хора и Шми е отвлечена. Разярения Клиг събрал група фермери, за да я освободи. Пясъчните хора обаче ги чакали в засада. След кървавия сблъсък само четирима от тридесетте фермери се завърнали. Сред тях бил и Клиг.

Изминал месец след отвличането и фермера приел, че съпругата му е мъртва. Анакин (измъчван от кошмари свързани с майка му) внезапно пристигнал в дома на семейство Ларз. Клиг му съобщил ужасната новина, но Анакин не повярвал, че Шми е мъртва. Анакин взел на заем спидера на Оуен Ларз и отишъл в пустинята, за да намери майка си. Предположенията на сина се оказали верни. През изминалия месец Шми е заложница в лагера на пясъчните хора. Тя е пребита, изтощена и полужива, но по някакъв начин знае, че Анакин ще дойде. Шми едва отворила очите си, за да види как нейния красив и пораснал син я освобождава. Тя казала на своя син, че го обича и починала от раните си.

Разярен от смъртта на майка си Анакин се обърнал срещу пясъчните хора. Той изклал всички мъже, жени и деца в лагера. Разтърсен и ужасен от силата, която събудил Анакин тихо се върнал в дома на семейство Ларз с тялото на майка си.

След тиха погребална церемония Шми е заровена. Клиг говорил за любовта си, която изпитвал към нея, а Анакин се срамува от това, че не е успял да защити майка си. Скайуокър обещал да не се проваля никога повече. За жалост това е едно от обещанията, което Анакин щял да наруши.

Tags: , , ,

събота, май 22nd, 2010 at 1:51 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.