RSS

Дарт Малак

Името на Дарт Малак нашумяло по време на Мандалорианските войни. След края на Ситската война, Старата република ближела раните си. Тогава, от външните светове, в нейната територия нахлули мандалорианците. Рицарите джедаи се бият храбро и се опитват да отблъснат нашествениците. Едни от най-големите герои на тази епоха са джедаите Малак и Реван.

Реван има много успешни военни стратегии, а Малак е силен войн, който не се колебае пред опасностите. Докато Малак се обучава за джедай (в академията на Дантуин) той показал своята пламенност. Заради това неговия учител не знае дали е разумно да го изпрати в битка. Докато джедаите се колебаят дали да включат Малак ходът на бойните действия не им оставил избор. Малак и Реван победили мандалорианците. Освен това двамата джедаи се впуснали в преследване на тяхната флота. Гонитбата отвела Малак и Реван в непознатите райони на космоса. След това всякакъв контакт между двамата джедаи и Старата република е изгубен. В непознатите райони се случило нещо ужасно. Двамата джедаи преминали към тъмната страна на Силата. Те се завърнали в познатата Галактика като Дарт Реван – учителя и Дарт Малак – ученика. Реван и Малак възприели ситската философия и станали ситски лордове.

Двамата събрали огромна армия. След всяка завладяна планета те увеличават легионите си. Обезпокоителен е факта, че много рицари джедаи и войници на Старата република се присъединили към Малак и Реван. Старата република стои на ръба на унищожението поради непрестанните атаки на войските на Дарт Малак.

Ситския завоевателен поход е подхранван от „Звездна работилница” (древна фабрика на невероятното ракатанско инженерство). „Звездна работилница” е космическа фабрика, която непрекъснато произвежда поток от космически кораби и бойни дроиди. Реван и Малак разбрали за „Звездна работилница” по време на престоя си в непознатите райони. Двамата успели да намерят местоположението на фабриката край планетата Ракатан (много древен свят). Ситските лордове (Реван и Малак) адаптирали ракатанското устройство, за да извличат енергия директно от пленените джедаи.

Джедайския съвет, в опит да спре Реван и Малак, направил капан за ситските лордове. Реван бил неутрализиран, но Малак се измъкнал и поел контрола над ситските войски. Някои твърдят, че Малак е избягал от битката, други казват, че оцелял защото е по-силен от Реван. Трети твърдят, че Малак се обърнал срещу Реван и се възползвал от джедайската атака, за да се освободи от учителя си. Каквато и да е истината Малак оцелял и решил да си отмъсти.

От мостика на масивния крузер „Левиатан”, Малак издал заповеди за опустошаването на светове. Планети като Тарис и Дантуин пострадали от нападенията на ситския лорд. Флотата на Малак е управлявана от адмирал Саул Карат (бивш офицер от Старата република). Ученика на Малак е Дарт Бандон.

Лорд Реван бил пленен от джедаите. Неговите спомени били изтрити. Реван е превърнат в агент на Старата република. Неговата цел е да намери „Звездна работилница”. Джедаите следят отблизо действията на бившия ситски лорд. Когато агентите на Старата република намерили „Звездна работилница” пламнала битка.

Безкрайни потоци от кораби излетели от „Звездна работилница” и нападнали флотата на Старата република. Изглежда, че силите на Малак са непобедими, но войските и флотата на Старата република победили, защото унищожили „Звездна работилница”.

Малак е висок човек. Той бил ужасно ранен по време на един дуел с лазерни мечове. Острието на един светлинен меч отсякло долната челюст на Малак. След това Малак бил принуден да носи метален предпазител вместо челюст. Предпазителя има и гласов декодер. Чрез него Малак говори с металически глас.

Tags:

събота, май 22nd, 2010 at 0:00 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.