RSS

Тежък много заряден бластер E-Web

Кратки данни: Изстрел от тежък много заряден бластер Е-Web (наричан за по-кратко Е-Web) без проблем пробива корпуса на малък космически кораб (като „Хилядолетния сокол). За да стреля оръжието трябва да бъде поставено на стабилизиращ триножник. Обикновено Е-Web бластера се обслужва от двама души персонал. Тежките много зарядни бластери E-Web са използвани от имперските снежни щурмоваци в битката на Хот.

Основни сведения: Е-Web е един от най-мощните бластери използвани по време на Галактическата гражданска война. Оръжието има обсег от половин километър. Най-добре Е-Web стреля на разстояние до двеста метра. Изстрел от оръжието пробива корпуса на малък космически кораб. За да стреля добре Е-Web се нуждае от двама души персонал. Това са артилерист и техник. Техникът наблюдава и се грижи за генератора Ексоан. От него Е-Web черпи енергия, за да стреля. За да не прегрее генератора има охлаждаща система Грикулър. Компютърната система Старвижън отговаря за прицелването. Оръжието има инфрачервен визьор. Така с бластера Е-Web може да се стреля когато е тъмно. Освен това оръжието има предавател. С него артилериста се свързва с другите войски.

Най-голямата слабост на бластера Е-Web е прегряването. За да изстине оръжието трябва да минат петнадесет минути. Ако процеса на прегряване не бъде овладян генератора може да експлодира. Има много подобрения на оръжието. Последните модификации са Е-Web (15) и F-Web. Е-Web (15) се охлажда по-бързо, а F-Web има щит.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.