RSS

Портативен ракетомет

Портативния ракетомет може да се носи от един войник. Ракетомета поразява бронираната техника на врага. Въоръжен с такъв ракетомет войника може да удари бързо и да избяга. Портативния ракетомет е създаден по време на Войните на клонингите. Той обаче е използван от имперските войници и по време на Галактическата гражданска война.

Портативния ракетомет се произвежда от фабриката Мер-Сон. Тя по-късно направила ракетомета PLX. Ракетомета PLX може да се използва като ракетомет и като минохвъргачка. PLX-1 изстрелва ракети, които могат да разрушат брониран нападателен танк (ААТ) на Търговската Федерация. PLX изстрелва стандартни ракети. Освен това оръжието може да изстрелва само насочващи се ракети. Те проследяват топлината. Такава ракета има обсег от четиридесет километра. Ракетомета зарежда нова ракета за една секунда.

По време на Галактическата гражданска война се появили ракетометите PLX-2 и PLX-2М. Те са по-леки от стандартните PLX-1. Освен това новите модели имат стабилизатори. PLX-2М има шест ракети.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.