RSS

Лазерен арбалет

Кратки данни: Лазерния арбалет стреля с лазерни изстрели. Това оръжие е характерно за уукитата. Освен тях малцина използват лазерни арбалети. Причината за това е, че арбалета е тежък. Освен това се изисква повече сила за натискането на спусъка. Уукито прави лазерния арбалет ръчно. По време на Войните на клонингите уукитата стрелят с арбалети срещу сепаратистките сили.

Основни сведения: Лазерният арбалет всъщност е магнитен катализатор с два поляризатора. Понеже оръжието е като арбалет оттам е дошло неговото име. Заради периодично променящите се импулси, които пътуват по метална тетива става възможно изстрелването на енергия (лазерен изстрел). Енергията се движи с много висока скорост. Изстрелът излиза от енергийни канали и поразява целта. Енергията убива, затова лазерния арбалет е смъртоносно оръжие. Изстрел от арбалета има обсег петдесет метра. Най-ефективни са изстрелите до тридесет метра. Когато захранването на лазерния арбалет се изтощи то трябва да се презареди. Ако захранването не може да се зареди веднага уукито може да направи тетива от лиана кшу. Тогава с арбалета могат да се изстрелват обикновени (дървени) стрели.

Арбалета е примитивно оръжие. Той презарежда бавно. Затова уукитата се целят внимателно преди да стрелят. Всяко ууки си прави промяна на лазерния арбалет. Например арбалета на уукито Чубака има автоматична зареждаща система.

Лазерния арбалет лесно може да бъде разглобен. Той се транспортира в торбичка. Уукито може да сглоби арбалета за по-малко от минута. За зареждане на лазерния арбалет с всичко необходимо уукито носи патрондаш. Много уукита слагат в патрондаша и лиани кшу. Когато младото ууки премине изпитанията за пълнолетие то получава лазерен арбалет. Уукито украсява арбалета си с пиктограми и други изображения. Тези изображения показват най-големите постижения на уукито.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.