RSS

Бастила Шан

Бастила Шан от малка е силно чувствителна към Силата. Поради тази причина и в съответствие с джедайската традиция Бастила е отделена от семейството си, за да бъде обучена за джедай. Въпреки джедайската дисциплина Шан е импулсивна и безразсъдна млада жена. Тя изучила изкуството на джедайската бойна медитация. Това е рядко срещана способност, която е достъпна само за най-обучените и мъдри майстори джедаи. Бастила може да обърне поражението в победа. Тя дава кураж на приятелите и всява страх в сърцата на своите врагове. Победите на Шан по време на кампанията на Дарт Малак (срещу Старата република) са изключителен подвиг. Знаейки колко е ценна за ордена джедайския съвет предупредил Бастила да бъде внимателна. Шан трябва да посвети всяка фибра от тялото си, за да бъде унищожена ситската заплаха.

Джедайският съвет научил за ситските територии и за „Звездна работилница”, но се нуждае от още сведения, за да спре ситите. Съвета на джедаите измислил рискован план, в който Бастила заема важно място. Според плана Шан трябва да раздели ситските лордове Ревaн и Малак. Бастила разделила ситските лордове и победила Дарт Ревaн. Ревaн е пленен. Джедаите промили мозъка на ситския лорд и Ревaн получил нова самоличност. Тази нова личност започва да работи заедно с Шан. Двамата имат задача да намерят Дарт Малак и „Звездна работилница”. Бастила винаги наблюдава Ревaн и внимава дали няма да се появят признаци на тъмната страна на Силата. Това притеснение направило Шан по-податлива на тъмната страна отколкото очаквала. Докато търсят „Звездна работилница”, Бастила и Ревaн работят заедно и обикалят различни светове. По време на търсенето Шан попада в трудни и предизвикателни ситуации.

Бастила, Карт Онаси и Ревaн били пленени от Малак и затворени на кораба му „Левиатан”. С помощта на другарите си от „Абаносовия ястреб” пленниците се измъкнали. Ревaн обаче разбрал за действията на джедаите спрямо него. Той бил шокиран от това разкритие. Шан атакувала Дарт Малак, за да го разсее. Ревaн и останалите излетели с „Абаносовия ястреб” и се измъкнали, но Бастила останала на „Левиатан”.

Tags: , ,

петък, май 21st, 2010 at 23:52 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.