RSS

Антипехотна кула

Кратки данни: Антипехотната кула е поставяна до окопи. Освен това такива кули има във военни инсталации, космодруми и край други съоръжения за защита. Кулата има въртящо се лазерно оръдие. Най-известната антипехотна кула е Голан Армс DF.9. Много антипехотни кули защитават бунтовническата база „Ехо”. Те забавили имперските снежни щурмоваци. Антипехотните кули обаче не могли да спрат имперските канонерки АТ-АТ.

Основни сведения: Фабриката за оръжия Голан Армс произвежда антипехотни кули. Една такава кула е висока четири метра. Антипехотните кули служат за защита от вражеската пехота. Всички кули (включително и Голан Армс DF.9) използват насочващи компютри. Оръдието на кулата стреля много точно. То може да унищожи големи групи пехотинци, тяхната екипировка и дори техните превозни средства. Антипехотните кули могат да бъдат поставени на почти всякакъв терен. Те се разполагат на стратегически места и успешно защитават цяла област.

Оръдието на антипехотната кула има оптимален обхват от три километра. То обаче има обсег от шестнадесет километра. Когато падне изстрел от оръдието той поразява всичко в радиус от осем метра. Такъв изстрел може да унищожи група пехотинци. Големият обсег дава възможност на антипехотните кули да нанесат големи поражения на вражата пехота преди тя да приближи. Антипехотната кула дава изстрел през три секунди. Тя е защитена от протонна атака. Оръдието на кулата може да се върти на триста и шестдесет градуса.

Антипехотната кула е неподвижна. За да може да стреля тя трябва да има стабилна платформа. За да работи максимално ефективно антипехотната кула се нуждае от артилерист, компютърен специалист, който да задава координатите и някой, който да регулира енергията от генератора. Антипехотната кула се използва от бунтовниците, пирати и бандити.

Има различни варианти на антипехотната кула DF.9. Един от тях е антипехотната кула DF.9 с две лазерни оръдия. Тя има по-мощен генератор, оръдията на тази кула стрелят по-бързо и стрелят през една секунда. Друг вариант е антипехотната кула SP.9. Тя е подвижна. Платформата на кулата може да се движи със скорост от шестдесет километра в час.

В 21г. (битката на Хот) антипехотните кули на бунтовниците забавили имперските снежни щурмоваци и дори повредили няколко имперски канонерки АТ-ST. Кулите обаче били безполезни срещу тежко бронираните имперски канонерки АТ-АТ.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.