RSS

Юзан Вон

Юзан Вон са раса, която идва от съседна галактика. Те са най-голямата заплаха, срещу която се изправила Новата република. Юзан Вон искат да завладеят Галактиката. Според тях тя е пълна с неверници. Когато Юзан Вон завладеят Галактиката те ще я трансформират като своята. Юзан Вон са религиозни фанатици те жертват всичко в името на своите религиозни убеждения. Много светове били опустошени когато Юзан Вон започнали да завладяват Галактиката.

Юзан Вон са хуманоиди. Техните тела са много здрави. Телата на Юзан Вон са покрити с много здрава черупка. Тя може за кратко време да издържи на бластерен огън и дори удар на лазерен меч. Юзан Вон имат обичай на ритуално самонараняване. Те имат култ към болката. Юзан Вон обичат да променят формата на телата си. Колкото по-висок пост заема един член от расата толкова повече неговото тяло е променяно. Кожата на Юзан Вон е покрита с татуировки. Освен това висшите ръководители на расата имат присадена чужда кожа върху своята.

Обществото на Юзан Вон е разделено на касти. Най-многобройна е кастата на работниците. Тя се разделя на три клона. Първият са работници, които не са успели да се реализират в друга каста. Вторият клон са тези, които са се родили работници. Третия клон са поробените от Юзан Вон създания, които са станали работници. Поробените създания са презирани от работниците, които са от Юзан Вон. Кастата на работниците покрива голяма област от дейности. Това включва работа от събирането на боклука до лично слугуване.

Втората по многобройност каста е тази на войните. Юзан Вон много обичат битките. Кастата на войните се счита за богопомазана. В самата каста има разделение. Най-отдолу са обикновените войни. Следват подофицерите, а най-отгоре са военачалниците.

Друга каста е тази на управляващите. Тя ръководи част от дейностите в обществото на Юзан Вон. Кастата на управляващите контролира бюрокрацията, търговията и работните ресурси. Ранговете в тази каста са екзекутор, консул, префект и висш префект.

Кастата на свещениците има голяма власт в теократичното общество на Юзан Вон. Свещениците директно общуват с боговете, които управляват Юзан Вон. Ранговете в кастата на свещениците са учени, пророци, висши свещеници и жрици.

Кастата на производителите се занимава с биотехнологиите. Заедно със свещениците производителите наблюдават и контролират развитието и приложението на органичната технология. В кастата на производителите има експерти и майстори.

Най-отгоре в обществото на Юзан Вон е върховния повелител. Върховния повелител има религиозна и светска власт. Той управлява Юзан Вон. Само върховния повелител общува с Юн (богът създал Юзан Вон). Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката върховен повелител е Шимра.

Сред обществото на Юзан Вон има и няколко секти.

Технологията на Юзан Вон е органична. Всички технически устройства на расата са живи. Те са направени от биоинженери. Юзан Вон смятат, че неорганичната технология, машините и дроидите са обида към техните богове. Юзан Вон имат змиевидни камшици. Камшиците в случай на нужда могат да станат много твърди и да се превърнат в тояги. Юзан Вон използват и малки бръмбари. Тези бръмбари се хвърлят и при сблъсък експлодират.

Космическите кораби на Юзан Вон също са живи. Корабите са направени от много здрави корали. Коралите защитават и задвижват кораба. Корабът може да направи миниатюрни черни дупки. Тези черни дупки поглъщат вражеския огън.

Нашествието на Юзан Вон започнало в 41г. Най-напред Юзан Вон завладели планетата Белкадън в Хелската система. От там Юзан Вон започнали да завоюват Галактиката. Люк Скайуокър и джедайския орден се противопоставили на Юзан Вон. Юзан Вон обаче не могат да бъдат засегнати от Силата. Чрез Силата джедаите не могат да усетят присъствието на Юзан Вон. Освен това Юзан Вон смятат, че джедаите са извратени неверници.

Действията на Юзан Вон разделили джедайския орден. Джедая Кип Дурон иска агресивни действия срещу Юзан Вон. Част от джедаите подкрепили неговите възгледи. Люк Скайуокър и неговите привърженици мислят, че агресивните действия ще нарушат джедайските принципи. Силите на Новата република и джедая Джейсън Соло нанесли няколко поражения на Юзан Вон. Тогава Юзан Вон поискали Новата република да им предаде джедаите. Юзан Вон казали, че ако получат джедаите ще спрат нашествието си.

След това силите на Юзан Вон превзели планетата Корускант (столица на Новата република). Въпреки това съпротивата срещу Юзан Вон продължила. Върховния повелител Шимра се заселил на Корускант. Той преименувал планетата на Юзан’тар. В крайна сметка Люк Скайуокър убил Шимра. Силите на Юзан Вон били прогонени от Галактиката. С това войната срещу Юзан Вон приключила.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.