RSS

Ногри

Кратки данни: Ногрите са ловци, войни и убийци. Те са високи един метър. Ногрите имат сива кожа, жилави мускули, голяма сила и невероятни рефлекси. Те са смъртоносни войни. Ногрите са местното население на планетата Онор. Това бил свят покрит с тучна растителност. На него живеели много животни. Ногрите имат дълги нокти, чудесни сетива и остри зъби, които стърчат извън техните челюсти. Дълги години ногрите служат на Империята. Те се използват като убийци от император Палпатин, Дарт Вейдър и върховния адмирал Траун. Принцеса Лея Органа разкрила, че Империята мами ногрите. Тогава те се присъединили към Новата република.

Основни сведения: Ногрите имат големи очи и невероятно обоняние. Само по мириса ногрите могат да познаят някого. Те имат вродени ловни и бойни умения. Затова ногрите са едни от най-добрите убийци в Галактиката.

По време на Войните на клонингите космически кораби се разбили на Онор. От корабите изтекли отровни химикали. Химикалите отровили почвата, а след това завалял и киселинен дъжд. Планетата била опустошена.

По-късно Дарт Вейдър пристигнал на Онор. Вейдър оказал на ногрите помощ. В замяна те се заклели да служат на Империята. След това императора измамил ногрите. Имперските сили засадили нов вид трева. Тревата прилича на тревата холм (трева, която расте на Онор). Новата трева обаче задушила всякакви други растения. Империята дала на ногрите дроиди, които да чистят земята от тревата. Въпреки това обработваемите площи са малко и храната не стига за всички. По този начин Палпатин иска завинаги да държи в подчинение ногрите.

Първоначално ногрите служат като лични убийци на Вейдър. По-късно Дарт прехвърлил ногрите на подчинение на върховния адмирал Траун. В 27г. Траун изпратил ногри да заловят Лея Органа. При първия опит ногрите не успели. Лея отишла на планетата Кашиуук (родния свят на уукитата). Там тя мисли, че ще е в безопасност. Въпреки охраната от уукита, ногрите отново се опитали да заловят Органа.

При този нов опит ногрито Кабарак разбрало, че Лея е дъщеря на Дарт Вейдър. Кабарак показал огромно уважение към Органа. Лея отишла с Кабарак на Онор. Там Органа разкрила на ногрите имперската измама. Тогава ногрите се присъединили към Новата република. Те участвали в нападението над планината Тантис. Ногрито Рък (личен телохранител на Траун) убило върховния адмирал. След смъртта на Траун ногрите работят за възстановяването на Онор. Част от земите на планетата са изчистени. Другите обаче са безвъзвратно опустошени. Много ногри отишли на планетата Затънтената земя. Ногрите са верни на Лея Органа. Те са нейни телохранители.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.