RSS

Ботанци

Кратки данни: Ботанците са хуманоиди. Ботанецът има набито тяло и покрито с козина лице. Когато ботанецът се вълнува неговата козина се люлее на вълнички. Ботанците са местно население на планетата Ботауи. Много ботанци живеят на Котлис (планета колонизирана от ботанците). Те са известни като най-добрите шпиони в Галактиката. По време на Галактическата гражданска война ботански шпиони събират информация за Бунтовническия съюз. Ботанците се сдобили с тайните планове на втората Звездата на смъртта (бронирана бойна станция, която може да унищожи планета с един изстрел). Въпреки че много ботанци загинали плановете достигнали до бунтовниците. Това позволило на бунтовническите сили да атакуват Звездата на смъртта и да унищожат бойната станция.

Основни сведения: Ботауи е неутрална планета през по-голямата част от Галактическата гражданската война. На планетата дори и в най-големите градове широките улици са чисти. Зданията са огромни и направени от лъскави камъни. Освен това на Ботауи ботанците имат много имения. Именията са разположени в саваните. Ботанците много ценят семейните връзки. Те защитават с цената на всичко съюзниците си. Въпреки че официално Ботауи е неутрална много ботанци се присъединили към Бунтовническия съюз. Там те изпълняват шпионски мисии и доставят информация на бунтовниците. Ботанската шпионска мрежа е една от най-големите в Галактиката. Ботанците развивали своята шпионска  мрежа над триста години. Тази мрежа е по-добра от всяко разузнаване. През Галактическата гражданска война ботанските шпиони служат на Бунтовническия съюз. Все пак Империята и престъпниците също използват ботанската шпионска мрежа.

Ботанците сливат фамилното си име с името на своето племе. Например името Борск Фейлия (един от най-известните ботанци). Той е ботанец принадлежащ към племето Йлия. Племето е много важно за ботанците. Те са много предани на племето си. Политиката на ботанците е пълна с интриги. Ботанците са миролюбиви, но са добри в политическите и физическите убийства.

Малко преди битката на Ендор двадесет и четири ботанци (пилоти и стрелци) формирали Синия ескадрон. Под ръководството на Люк Скайуокър, Синия ескадрон нападнал имперския товарен кораб „Супроса”. Въпреки малкия си боен опит пилотите от Синия ескадрон пленили товарния кораб. След това се установило, че корабът превозва техническите планове на втората Звезда на смъртта. Трябва да се каже, че пленяването на „Супроса” е планирано от император Палпатин. Императорът искал да направи капан и да унищожи Бунтовническия съюз. Все пак в битката на Ендор, Палпатин е убит, а бунтовническите сили унищожили втората Звезда на смъртта.

В 37г. се разбрало, че ботанци са замесени в унищожението на планетата Каамас. Тогава в Новата република настъпило голямо недоволство срещу всички ботанци. Недоволството довело Новата република до ръба на гражданска война. За щастие виновните ботанци са открити.

Един от най-известните ботанци е Борск Фейлия. Първоначално Фейлия е бил съветник в съвета на Новата република. Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката, Борск е президент на Новата република.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.