RSS

Сулустианци

Кратки данни: Сулустианците са двукраки хуманоиди. Те приличат на мишки. Сулустианците са местно население на вулканичната планета Сулуст. Те имат големи очи, големи уши и изпъкнали челюсти. Сулустианците са високи от един метър до метър и половина. Сулустианците говорят на особен цвъртящ език, но са много добри пилоти и блестящи навигатори. Те се присъединили към Бунтовническия съюз. По време на битката на Ендор много Б-уинги (бунтовнически изтребители) са пилотирани от сулустианци. Един от най-известните сулустианци е Ниен Нънб. Той е помощник пилот на борда на „Хилядолетния сокол” когато корабът атакувал втората Звезда на смъртта.

Основни сведения: Сулуст е вулканична планета. Светът е покрит с гъсти горещи облаци. Сулуст има една луна. Луната е населена и се казва Сулон. На луната сулустианците развили преуспяващо земеделие. На Сулуст има много подземни пещери, които имат разнообразни форми на живот. От тези форми на живот сулустианците си набавят храна и дрехи. В пещерите сулустианците построили своите градове. Подземните градове на сулустианците са много красиви и привличат големи тълпи от туристи. Пирингиси (известен курорт) е прочут със своите горещи извори и зелена кал. Сулустианците развили много добре технологиите.

Сулустианците са много добри пилоти и навигатори. Те имат инстинктивна способност да запомнят по кой път са минали когато са летели в космоса. Седалището на корпорацията Соро-Суб е разположено на Сулуст. Соро-Суб наела почти половината население на планетата да работи за нея. Корпорацията има мини, електроцентрали и заводи за пакетиране. По време на Галактическата гражданска война много сулустианци симпатизират на Бунтовническия съюз. Соро-Суб обаче разпуснала правителството на Сулуст. След това корпорацията обявила, че подкрепя Империята.

Имперските сили прогонили от Сулуст съветника Сиян Тев. Той отишъл при Ниен Нънб. Ниен създал малка група и нападал имуществото на корпорацията Соро-Суб. В очите на сулустианците Нънб е герой. Сулустиански лидер бил арестуван от имперските щурмоваци. Малко преди битката при Явин бунтовниците освободили сулустианския лидер. След това много сулустианци се присъединили към Бунтовническия съюз. По-късно водачите на Сулуст обявили, че официално напускат Империята и се присъединяват към Съюза на бунтовниците. Преди атаката срещу втората Звезда на смъртта бунтовническата флота се събрала край Сулуст.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.