RSS

Аарба Хътянина

Аарба Хътянина живеел на Цинагар около 4982г. пр.Имп. Цинагар е главен град на планетата Корос Майор. По-късно Корос Майор станал известен като Императрица Тета. Планетата била преименувана в чест на императрицата, която обединила системата.

Аарба има док за ремонт където повредените кораби могат да бъдат бързо, безшумно и гарантирано поправени. Въпреки репутацията си на отракан бизнесмен Аарба е алтруист. Той често намаля цените и дава кредити на тези, на които вярва.

Сред неговите клиенти са Хок и Тимар Дарагон. Техния кораб „Сенчестия бегач” пострадал по време на войната на Кирек. Аарба дал кредит на семейство Дарагон, за да поправят кораба. Докато „Сенчестия бегач” е на ремонт Хок и Тимар използват другия си кораб „Звездотрошач 12”, за да си осъществяват курсовете.

Когато дошла веста, че Хок и Тимар са убити, Аарба дал „Сенчестия бегач” на Гав и Джори Дарагон (децата на Хок и Тимар). Аарба опростил на децата кредита. Дарагон станали изследователи на хиперпространството и се насочили към малко изследваните райони на космоса.

Гав и Джори обаче отново задлъжнели на Аарба. „Звездотрошач 12” за пореден път станал негово притежание. Семейство Дарагон бягало от един барон, който търсел отмъщение за грешните навигационни курсове, които получил. Джори и Гав откраднали „Звездотрошач 12” и отлетели към непознатия космос. Дълбоко в териториите неизследвани от Старата република, Дарагоните открили Ситската империя.

Докато попълва доклада за кражбата Аарба помолил властите да не споменават, че Дарагоните му дължат пари. Джори Дарагон се измъкнала от ситите и се завърнала в Старата република. Разочарован и предаден Аарба не обърнал внимание на нейните приказки за злата и забравена Ситска империя.

Аарба и останалите от Старата република трябвало да се вслушат в предупрежденията на Джори. Малко след като Джори се върнала последвала ситска инвазия останала в историята под името Голямата хиперпространствена война (4972г. пр.Имп.). Войната засегнала много светове и цивилизации.

Войни масаси обсадили Корос Майор. Гав Дарагон е сред техните редици. Аарба се скарал с Гав и масасите убили Хътянина.

Както и останалите хътяни Аарба е огромно приличащо на плужек същество, с мазна кожа, оранжеви очи и голяма уста. Той си почива на носилка, която подпомага мобилността му. Аарба често носи обикновена жилетка и цилиндрична шапка с пискюл.

Tags: , , , ,

петък, май 21st, 2010 at 20:15 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.