RSS

Пауанци

Пауанците са хуманоиди. Те са местни жители на планетата Утапау. Пауанците живеят по няколко века. Те имат пепелява кожа, тъмни очи и мършави тела. Дрехите на пауанците покриват почти всичко без главите и пръстите на ръцете. Първоначално пауанците живеели на повърхността на планетата. Когато на Утапау настъпили климатични промени пауанците слезли започнали да живеят в земната кора. Това променило физически пауанците. Зъбите им станали по-остри.

Пауанците живеят в градове. По време на Войните на клонингите сепаратистките сили окупирали Утапау. Майстор джедай Оби-Уан Кеноби кацнал на планетата, за да търси генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). Оби-Уан се срещнал с пауанеца Тион Медон. Тион информирал Кеноби, че Гривиъс е на Утапау. Оби-Уан казал на Медон, че силите на Старата република ще освободят планетата.

Тион подготвил своите хора. Когато дошла войска от клонинги пауанците помогнали на клонингите. Малко след това канцлер Палпатин (лидер на Старата република) се обявил за император. Войската от клонинги окупирала Утапау.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.