RSS

Талзи

Талзите са тромави хуманоиди. Техният роден свят е планетата Азок III. Талзите са покрити с бяла козина. Тя ги предпазва от студа. Талзите са високи около два метра. Те са големи и силни. Талзите имат четири очи. Две от очите са по-големи, а другите две са по-малки. През деня по-големите очи са затворени. През нощта всички очи са отворени. Талзите виждат в тъмното. Те изглеждат свирепи, но са миролюбиви и нежни.

Не се знае кога част от талзите са отишли на планетата Орто Плутония. Известно е, че панторианците изследвали планетата и не открили форми на разумен живот. Затова панторианците обявили планетата за свое владение. Талзите обаче построили своите жилища в ледените каньони на Орто Плутония. Там талзите водят спокоен живот. Те опитомили нарглатчи. Талзите използват нарглатчите за езда.

Когато избухнали Войните на клонингите панторианците поискали Старата република да изгради военна база на Орто Плутония. Базата трябва да защитава Пантора от атаките на сепаратистите. Старата република построила базата и оставила малък гарнизон от клонинги. Сепаратистите обаче също изградили своя база. Тези бази смутили талзите. Те нападнали базите и избили войниците. Като предупреждение талзите заболи на копията си главите на избитите войници.

Джедаите Анакин Скайуокър, Оби-Уан Кеноби, сили на Старата република и панторианци отишли да разберат какво е станало с републиканската база. Анакин и Оби-Уан открили селото на талзите. Кеноби и Скайуокър се срещнали с Ти-Сен (лидер на талзите). Ти-Сен казал, че иска талзите да бъдат оставени сами на Орто Плутония. Чи Чо (лидер на панторианците) отказал да напусне планетата. Той обявил война на талзите. В една битка Чи е убит. Рио Чучи (панторианска сенаторка) сключила мир с талзите. След това панторианците и силите на Старата република напуснали Орто Плутония. Планетата останала владение на талзите.

По-късно Азок III бил окупиран от имперски войски. Те поробили голяма част от талзите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.