RSS

Панторианци

Панторианците са синьокожи хуманоиди. Тяхното родно място е луната Пантора. Дълго време се смята, че в тази звездна система само на Пантора има разумен живот. Панторианците издържат на много ниски температури. Пантора е част от Старата република. Панторианците имат представител в сената на Старата република.

Панторианското общество е демократично. Начело на обществото стои събрание. Събранието избира председател. Председателя управлява панторианците. Когато избухнали Войните на клонингите председател е Чи Чо. В сената Пантора е представена от младата сенаторка Рио Чучи.

Панторианците помолили Старата република за защита. В отговор на тази молба на ненаселената планета Орто Плутония е изградена републиканска база, която да защитава Пантора. Панторианците смятат тази планета за свои протекторат. Оказало се обаче, че на Орто Плутония живеят талзите. Чи Чо обявил война на талзите. Сенаторката Чучи се намесила. Тя поискала от събранието да отстрани Чи. Събранието отстранило Чо. В крайна сметка Рио и талзите сключили мир. Орто Плутония била оставена на талзите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.