RSS

Лурмени

Лурмените са хуманоиди. Те приличат на лемури. Лурмените са пацифисти. Те никога не биха участвали в бойни действия. Лурмените са милосърдни. Те могат да се свият на кълбо и да се търкалят. По този начин лурмените преминават много бързо големи разстояния. За да не участват във Войните на клонингите група лурмени се заселили на планетата Маридун.

Там лурмените използват огромни шушулки от дърветата за жилища. От шушулките лурмените извличат масла. Маслата се използват за храна и лекарства. Лидер на тези лурмени е Ти Уат Ка.

По време на Войните на клонингите един кораб на Старата република катастрофирал на Маридун. В него са джедаите Анакин Скайуокър, Аайла Секура и Асока Тано. Анакин е ранен. Асока и Аайла отишли в селото на лурмените, за да потърсят медицинска помощ. Ти Уат Ка изпратил лечителя Уаг Туу да помогне на Анакин. Уаг излекувал Скайуокър. След това Анакин отишъл в селото на лурмените.

Малко по-късно на планетата кацнал сепаратистки кораб. Ти Уат Ка изгонил Скайуокър, Секура и Тано от селото. Сепаратисткия генерал Лок Дърд решил да изпробва ново оръжие върху селото на лурмените. Дори тогава Ти Уат Ка не изоставил пацифизма си. Джедаите обаче се върнали и защитили селото. Уаг Туу и няколко млади лурмени също участвали в защитата на селото си. Лурмените са спасени, но Ти Уат Ка се запитал за цената на тази победа.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.