RSS

Родианци

Кратки данни: Родианците са местни жители на планетата Родиа. Те имат неравна зелена кожа и дълги гъвкави пръсти. Родианецът е с големи черни очи и гъвкава муцуна. Той има остри уши. Родианците са отлични ловци на глави. Много родианци са престъпници. Родианците са разделени на кланове. Клановете често воюват помежду си.

Основни сведения: Родианската култура придава романтичен облик на смъртта. Голяма част от родианците са ловци на глави. Ловците на глави са почитани на Родиа. Част от техните приключения са пресъздадени в най-различни произведения на културата. Освен това ловците на глави са удостоявани с награди. Такива награди са най-добро пленяване, най-прочуто залавяне, най-добър изстрел, най-дълго търсене и най-много убийства. На Родиа се провеждат много гладиаторски игри.

Родианците са едни от най-добрите драматурзи в Галактиката. В драматичните представления са описани подвизите на ловците на глави. В драмите има много кръвопролития и смърт.

Родиа е управлявана от Велик протектор. Великия протектор Харидо Кавила покровителствал драматургията. Великия протектор обикновено е лидер на най-безмилостния клан. Когато Навик Червения (от клана Чатза) станал Велик протектор, той започнал да преследва всички лидери на опозиционните кланове. Най-много убити има от клана Тетсус.

От Родиа има няколко известни за галактическата история личности. Такъв е сенатор Онаконда Фар. Друга известна личност е Дар Уак (помощник на канцлер Палпатин). Известен е Грийдо (от клана Тетсус). Прочута станала и Андурни Хуй. Тя е родианка и пилотка в Свирепия ескадрон.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.