RSS

Мишън Вао

Мишън Вао живее около 3972г. пр.Имп. Нейният роден дом е планетата Тарис. Да оцелееш на този свят не е лека задача особено за млада жена от расата туилек. Вао обаче не само оцеляла на тази планета изпълнена с гангстери. Мишън успяла и да забогатее. Тя властва над ниското ниво на град Лоуър Сити. Вао е позната с това, че изследвала населените с най-различни създания канали на подземния град.

Мишън не се е родила на улицата. Вао живеела с брат си Гриф. Брат й обаче я изоставил когато била малка. Мишън дълго време обвинявала Лена (гаджето на Гриф) за това, че тя го е накарала да постъпи така. Истината е, че Гриф искал да докопа парите на Лена, за да забогатее. Той не искал да дели тези пари със сестра си. В крайна сметка Лена изоставила Гриф. Той отишъл на планетата Татуин и работи за компанията „Церка”.

Мишън си създала много врагове в ниското ниво на Лоуър Сити. Един от тях е Блек Вулкар. Вулкар искал да убие Вао, но не успял. Мишън оцеляла въпреки опасностите, в които се забърквала. За да оцелее тя разчита на бързите си рефлекси, бързата си уста и бързата си мисъл. Когато тези качества не могат да помогнат на Вао тя има още един коз. Това е Заалбар (съпровождащо я ууки), който Мишън нарича Биг Зи.

Странната двойка станала неразделна още когато Заалбар пристигнал на Тарис. Въпреки очевидния контраст помежду им приятелството помогнало и на двамата. Заалбар знае, че може да разчита на Мишън, за да имат храна и подслон. Вао е сигурна, че в каквито и неприятности да се забърка Биг Зи ще пази гърба й.

Малко преди ситските войски да унищожат Тарис, Биг Зи бил отвлечен и затворен в каналите на подземния град. Мишън се обърнала към богатите бегълци от един републикански крузер, за да освободи своя приятел ууки. Вао и Заалбар напуснали планетата заедно с републиканския кораб. По-късно Мишън и Биг Зи придружили героите от Старата република (сред тях са Бастила Шан и Карт Онаси) в мисията им да спрат ситския лорд Дарт Малак. Те попречили на Малак да господства над Галактиката.

Tags: , ,

петък, май 21st, 2010 at 23:46 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.