RSS

Джионозианци

Джионозианците са инсектоиди. Те местните жители на планетата Джионозис. Всички джионозианци имат твърд, хитинов екзоскелет, удължени лица и странен език. Езикът им прилича на тракане. Въпреки че са със слабо тяло джионозианците са силни. Техните екзоскелети предоставят добра защита от физическите удари и радиацията.

Джионозианското общество е разделено на касти. Кастите са се оформяли хилядолетия наред. Основните касти са две. Едната е кастата на работниците. Тези джионозианци нямат крила. Другата е кастата на аристократите. Аристократите имат крила. Освен това аристократите са и войници. Управляващата каста на аристократите смята за нормално хиляди работници да работят за нея. Аристократите принуждавали работниците да се трудят при всякакви условия.

Работниците изградили големи островръхи кули. В тези кули се намират кошерите на джионозианците. Войниците се грижат за сигурността на кошера. Въпреки разделението на касти някои амбициозни джионозианци от кастата на работниците преминали в кастата на аристократите.

Трета по-особена каста е тази на пилотите. Те не спят. По време на обучението за пилот всеки джионозианец съвършено опознава компютъра на кораба си. Така пилотът и компютърът действат в отличен синхрон.

Джионозианците се забавляват като гледат битки или екзекуции на арените за екзекуции. Джионозианците рядко напускат Джионозис. Предаността към кошера е дълбоко вкоренена в техния ум. Тези, които напускат планетата го правят само когато техния кошер се рои. Джионозианците растат бързо. За шест години те са напълно пораснали.

Джионозианците имат фабрики за дроиди, за да произвеждат армии за интересите на платежоспособни купувачи като Търговската Федерация и Техно съюза. Макар и да не са много умни джионозианците са се специализирали в използването на механични конструкции и имат едни от най-големите фабрични концерни в Галактиката.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.