RSS

Каминоанци

Каминоанците са местното население на планетата Камино. Те са високи и слаби. Каминоанците имат големи очи, дълги шии и бледа кожа. Камино e пострадала от глобалното затопляне. Затоплянето стопило ледовете на планетата. В резултат на това океаните прелели и принудили каминоанците да се нагодят към новите условия. За да оцелеят каминоанците развили и усъвършенствали клонирането.

Борбата за оцеляване променила морала и възприятията на каминоанците. Каминоанците живеят в градове. Градовете се издигат на пилони над океаните. Каминоанските градове са с безцветни стени и конструкции. Каминоанците обаче имат чувство за декорация.

Каминоанците са нежни създания. Те са педанти. Така каминоанците си спечелили славата на най-добрите производители на клонинги в Галактиката. Каминоанците внимателно наблюдават биохимичните и физическите процеси на клонингите, които създават. Ако се появят някакви отклонения каминоанците веднага ги поправят.

Минните колонии на Субтрал поръчали на каминоанците да им направят миньори. Миньорите били направени перфектно. Така каминоанците започнали да правят клонинги, а в замяна получавали други необходими неща.

Най-голяма известност каминоанците добили когато направили армия от клонинги за Старата република. Според каминоанците майстор джедай Сайфо Диас поръчал армията. Ловецът на глави Джанго Фет дал генния материал за създаването на войската. Каминоанците не се интересуват от събитията в Галактиката.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.