RSS

Клаудити

Родният свят на клаудитите е планетата Золан. Клаудитите са хуманоиди. Те са золанци с променени гени. Клаудитите имат възможност да променят външния си вид. По този начин те се защитават от слънчевата радиация. Золанците се отнасят с пренебрежение към клаудитите. Клаудитите живеят в изолирани гета.

Промяната на външния вид е болезнен процес. Когато са в променен външен вид клаудитите изпитват болка. За успокояване на болката те използват терапевтични масла и специални техники.

Когато се появило сепаратисткото движение клаудитите поискали да се отцепят от Старата република. Войните на клонингите обаче попречили на това тяхно искане. След провъзгласяването на Империята имперските сили блокирали Золан.

Когато планетата влязла в състава на Новата република на Золан избухнала гражданска война. Клаудитите поели контрола на три четвърти от планетата. Малко след това Юзан Вон нахлули в Галактиката. Разузнаването на Новата република иска да използва клаудити. Тези клаудити трябвало да се внедрят сред силите на Юзан Вон.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.