RSS

Хътяни

Кратки данни: Хътяните са дебели плужеци. Те управляват голяма част от престъпния свят. Хътяните имат подобни на луковици глави, елипсовидни очи, къси ръце и мускулести опашки. Хътяните се придвижват като пълзят по земята. Когато един хътянин стане по-дебел и голям той използва платформа или друго превозно средство, за да се придвижва. Хътяните са известни със своето дълголетие. Някои от тях живели над хиляда години. Хътяните най-много обичат парите. През целия си живот хътяните се занимават с трупане на богатства. За да съберат богатството си хътяните се занимават с всякакви незаконни дейности. Такива са контрабанда, търговия с роби, убийства и изнудване.

Основни сведения:Родният свят на хътяните е планетата Варл. Древна хътянска легенда разказва, че около Варл обикаляли две слънца. Слънцата са богинята Евона и бог Ардос. Планетата била прекрасна и зелена. Според легендата Евона попаднала в черна дупка. Ардос избухнал в гняв защото загубил своята сестра. Гневът на бога изпепелил повърхността на Варл. Въпреки всичко това хътяните оцелели.

Голяма част от тази легенда е истина. Има сведения, че светът Варл е бил зелен, тучен и красив. Сега край планетата има много астероиди (разрушеното слънце Евона) и слънцето Ардос. Вероятно Евона е избухнала. Според друга теория хътяните сами опустошили собствената си планета. Това се случило  няколко хиляди години преди провъзгласяването на Галактическата империя.

Хътяните мигрирали и част от тях се установили на различни планети. Най-много хътяни се заселили на планетата Евокар. Те преименували Евокар на Нал Хута. В превод от хътянски Нал Хута означава прекрасния скъпоценен камък. Около Нал Хута обикаля луната Нар Шада. Нар Шада е известна като контрабандистката луна. От Нал Хута хътяните разпрострели незаконния си бизнес из Галактиката. Престъпният свят в много звездни системи е под контрола на хътяните.

Физиологията на хътяните е много интересна. Хътянина има много мускули, но няма скелет. Кожата на хътяните е много дебела. Тя не може да бъде пробита от повечето оръжия. Под кожата има силни мускули и тлъстини. Те защитават вътрешните органи на хътянина. Плътта на хътянина отделя постоянно слуз и мазна пот. Това прави хътянина хлъзгав. Хътяните достигат дължина до три метра.

Хътяните имат бели дробове и дишат като хората. Мембрани (клепачи) защитават очите на хътянина. Хътяните имат жълточервени очи. Когато е под водата носът на хътянина се затваря. Така хътянина не може да се удави. Той може да издържи много време без да диша. Хътяните са всеядни, но много обичат живата храна. Хътянина може да отвори много широко своята уста. Така той поглъща големи парчета храна. Хътяните са бозайници. Хътяните са хермафродити. Те имат мъжки и женски полови органи. Хътяните са мъже когато не са бременни. Когато един хътянин забременее той става хътянка. Когато е бременна корема на хътянката се издува. Хътянката има кожена торба (като на кенгуруто). В тази торба тя прибира новороденото хътянче.

Когато се роди хътянина тежи по-малко от сто грама. След раждането хътянчето е малко и сляпо. То живее още петдесет години в торбата на майка си и се храни с мляко. Хътянчето окончателно излиза от торбата на майка си когато стане един метър и тежи седемдесет килограма. Тогава хътянчето е голямо колкото десет годишно човешко дете. Хътянина става възрастен когато достигне сто и тридесет години и тежи петстотин килограма. Когато са на шестотин години хътяните тежат хиляда килограма. Хътяните живеят най-малко до хиляда години. Някои хътяни са над хиляда годишни.

Хътяните много уважават родовите връзки. Един хътянин винаги може да помогне на роднина. Хътянина ще отмъсти ако някой негов родственик е пострадал. Предателството към семейството е много рядко. Хътяните са разделени на кланове. Хътяните имат управителен съвет. В съвета влизат хътяни избрани от клановете.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.