RSS

Тойдариянци

Родният свят на тойдариянците е планетата Тойдария. Тя е покрита с богати на храна кални езера. В езерата се срещат много хищници включително сграбчващия червей.

Тойдариянците имат синя кожа. Те са дребни създания с малки крила. В устата на тойдариянеца има малки бивни. Тойдариянецът е с мършави крака и ръце. С крилата си той лети над земята. Разликата между мъжкия и женския тойдариянец е в това, че мъжкият има косми по лицето. Тъканите на тойдариянеца са гъбести и изпълнени с газ. Това позволява на тойдариянците да летят много бързо. Те летят почти навсякъде по техния роден свят. Тойдариянците се раждат напълно развити. Те приличат на миниатюрни версии на своите родители. Джедаите нямат контрол върху ума на тойдариянците. Тойдариянците ядат концентрирана храна и високо енергийни семена. Когато храната намалее тойдариянците воюват помежду си.

Тойдариянците са добри търговци. Най-добрите качества на тойдариянеца са вярност, гордост и търговски нюх. Най-лошите страни на тойдариянеца са алчността, измамата и подмазването. Тойдариянците обичат рисковете и хазарта. Когато взима трудни бизнес решения тойдариянецът разчита на един зар. Зарът винаги седи в джоба на тойдариянеца.

На Тойдария има едно летище. На него постоянно излитат и кацат космически кораби. Градовете на планетата са свързани с железопътни линии. Тойдариянците предпочитат да живеят в малки села. По време на Войните на клонингите крал Катунко (владетел на Тойдария) е съюзник на Старата република. Кралят изпитва огромно уважение и възхищение към джедаите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.