RSS

Сарлак

Кратки данни: Сарлак е чудовище. Той живее в голямата яма Каркун на планетата Татуин. Чудовището е всеядно и неподвижно. Сарлак е дълъг сто метра. На повърхността обаче се вижда само устата на чудовището. Другата част от Сарлак е разположена под земята. Освен устата навън са разположени и пипалата на чудовището. С тях Сарлак залавя своите жертви и ги вкарва в устата си. Известно е, че храната, която чудовището поглъща се смила в продължение на хиляда години. Джаба Хътянина обича да хвърля храна на Сарлак. В 22г. охраната на Джаба трябва да хвърли в устата на чудовището Люк Скайуокър, Хан Соло и Чубака. Люк обаче се измъкнал и започнала битка. По време на битката голяма част от охраната на Хътянина паднала в устата на Сарлак. В стомаха на чудовището попаднал и ловецът на глави Боба Фет.

Основни сведения: Сарлак се намира в голямата яма Каркун. Ямата има песъчливи склонове. Така каквото попадне на пясъчния склон неизбежно се свлича в устата на чудовището. Устата е по-голяма от три метра. Тя така е направена, че жертвите не могат да избягат от стомаха на Сарлак. Само устата на чудовището е разположена на повърхността. Другата част от Сарлак се намира под земята. Понеже е неподвижно чудовището разчита на случайното попадане на храна в неговата уста. Заради рядкото хранене Сарлак има много ефективен храносмилателен процес. Чудовището държи своята жертва жива. Сарлак много бавно разгражда жертвата си. Този процес на разграждане продължава хиляда години. По време на целия процес жертвата е жива. Тя става част от биологичната система на Сарлак. Чудовището отделя токсини. Тези токсини проникват в ума на жертвата. Вследствие на токсините жертвата става покорна.

Учените биолози години наред изследвали Сарлак. Те установили, че чудовището се размножава чрез спори Сарлак започва живота си като малка спора. Спората лети из космоса. Когато тя открие подходяща планета се заселва на нея. Когато се засели на планетата спората започва да нараства. Чудовището, което живее на Татуин е най-голямо.

Джаба Хътянина много обича Сарлак. Джаба се забавлява като хвърля жертви на чудовището. Хътянина гледа как жертвите се мъчат да се изкачат по пясъчния склон, за да избягат от устата на Сарлак. В този момент чудовището използва някое от своите пипала и вкарва жертвата в устата си.

В 22г. охраната на Джаба трябва да нахрани Сарлак с Люк Скайуокър, Хан Соло и Чубака. Скайуокър обаче се измъкнал и започнала битка. По време на битката по-голямата част от охраната на Хътянина паднала в устата на чудовището. В устата на Сарлак паднал и ловецът на глави Боба Фет. Той е единствения, който е успял да избяга от стомаха на чудовището. Благодарение на своята броня и оръжията, които има по себе си ловецът на глави успял да избяга от търбуха на Сарлак.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.