RSS

Ранкор

Кратки данни: Ранкорът е висок пет метра. В устата на чудовището има остри зъби. Ранкора е двукрак. Той има много дълги ръце. С тях чудовището хваща плячката си. Ръцете на ранкора имат дълги нокти. Чудовищата живеят на различни места в Галактиката. Най-известни са ранкорите, които живеят на планетата Датомир. Там вещиците опитомяват чудовищата. Вещиците яздят ранкорите и ги използват за лов на животни. Хората на Джаба Хътянина заловили едно чудовище. Хътянина държи ранкора под своята зала за аудиенции. Когато някой ядоса Джаба той го изпраща за храна на чудовището. Ранкора на Татуин е убит от Люк Скайуокър.

Основни сведения: Ранкорите са едни от най-опасните и страшни създания в Галактиката. Чудовището е огромно, силно и ненаситно. То има само няколко врагове. Ранкора може да бъде убит много трудно. Чудовището има дебела кожа. Тя не може да бъде пробита от бластерни изстрели. Ранкора е интелигентен. Той може да бъде опитомен. Чудовището разпознава този, който се грижи за него. Ранкорите, които живеят на Датомир са най-силни и интелигентни. Част от чудовищата на тази планета са опитомени.

Капитан Гризид успял да натовари един ранкор от Датомир. Корабът на Гризид обаче катастрофирал на планетата Татуин. Джавасите казали на Бидло Куерв (един от заместниците на Джаба) за ранкора. Куерв организирал експедиция, за да спаси чудовището. Хората на Бидло успели да зашеметят ранкора. Биб Фортуна (друг заместник на Хътянина) също отишъл, за да види какво става. Три дни по-късно Биб и Бидло подарили чудовището на Джаба. Ранкора е настанен в голяма пещера. Пещерата се намира под залата за аудиенции на Хътянина. Пещерата е преградена на две. Преградата е тежка метална врата. В едната част седи чудовището. Там то живее. Другата част е празна. В празната част падат тези, които са ядосали Джаба. След като паднат преградната врата се вдига и ранкора отива да ги изяде.

Подът пред платформата на Хътянина е подвижен. Когато Джаба реши подът се отваря. Когато подът се отвори този от когото Хътянина е недоволен пада при чудовището. След като провинилият се падне отгоре се спускат решетки. Така Джаба гледа как ранкора изяжда жертвата си. Малко по-късно Куерв ядосал Хътянина. Бидло бил хвърлен на ранкора. Чудовището го изяло.

В 22г. рицарят джедай Люк Скайуокър отишъл в двореца на Джаба. Люк иска Хътянина да освободи Хан Соло. Джаба изпратил Скайуокър в пещерата на ранкора. Люк избегнал атаките на чудовището. След това Скайуокър влязъл в помещението където ранкора живее. Чудовището последвало джедая. Люк вдигнал един череп и улучил бутона, който спуска преградната врата. Вратата се спуснала и пробила главата на ранкора. Чудовището умряло.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.