RSS

Дианога

Кратки данни: Дианогата се храни с боклуци. Тя живее в блатисти, отпадъчни, застояли и плитки води. Дианогата достига до големина от десет метра. Чудовището има седем пипала. С помощта на пипалата си то улавя своите жертви. Дианогата има едно око. Окото е подобно на перископ. С това око чудовището вижда жертвата си. След това с пипалата дианогата залавя плячката и я натъпква в устата си. Устата на чудовището е кръгла. В нея има остри зъби. Дианогата произлиза от планетата Водран. Водран е древна планета. Тя е открита от хътяните още преди създаването на Старата република. Чудовището бързо се разпространило и по други планети в Галактиката. Дианоги има дори на звездните разрушители и космическите станции. Една дианога се заселила в шахта за боклук на първата Звезда на смъртта. Това чудовище се опитало да изяде Люк Скайуокър.

Основни сведения: Дианогите живеят на блатистия свят Водран. Не се знае кога една дианога се качила в трюма на товарен космически кораб. От тогава дианогите се разпространили на много светове в Галактиката.

Дианогата живее сред боклуци и отпадъчни води. Чудовището се храни с отпадъци и малки животни. Дианогата яде всичко без енергия, минерали и метал. Чудовищата процъфтяват на индустриалните светове. Там дианогите поглъщат отпадъците изхвърлени от големите градове и фабриките.

Чудовището ловува с пипала. Ако някое пипало е отрязано или наранено то бързо се възстановява. Дианогата е трудна за убиване. Чудовището няма цвят. То е прозрачно. Така дианогата се слива с водата. Чудовището отклонява малка част от смляната храна в серия канали. Каналите са разположени близо до повърхността на кожата на дианогата. Така чудовището приема цвета на това, с което се е хранило за последно.

Младата дианога е използвана на много планети като чистач на боклукчийските шахти. Има дори космически станции, които отглеждат дианоги. Възрастната дианога става агресивна когато е гладна или изпадне в паника. Когато чудовището достигне пълната си големина е опасно.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.