RSS

Краатски дракон

Кратки данни: Краатския дракон е хищник. Той живее на пустинната планета Татуин. Краатският дракон е висок десет метра и дълъг тридесет метра. Чудовището има здрава кожа. Главата на краатския дракон има пет големи рога и много по-малки. Чудовището има остри зъби и нокти. Краатския дракон се храни с джаваси, пясъчни хора, банти и деубаци.

Основни сведения: Няма много данни за краатския дракон. Това се дължи на факта, че много малко същества са срещнали чудовището и са успели да се измъкнат живи. Все пак се знае, че краатския дракон живее сам. Той обитава каньоните на Татуин. Колкото по-стар става краатския дракон толкова повече се увеличава неговата сила. Възрастните чудовища са много опасни. Краатския дракон няма врагове сред животните, които живеят на Татуин. Чудовището смила храната във воденичка. В тази воденичка се получават хубаво полирани скъпоценни камъни. Те се наричат краатски перли.

През лятото е периода на размножаване на краатските дракони. Тогава чудовищата издават смразяващ кръвта рев. Дори пясъчните хора се страхуват от краатския дракон. Един юноша от пясъчните хора, за да стане мъж трябва да премине през изпитание. Изпитанието е убийство на краатски дракон или нападение над ферма за влага. За да преминат изпитанието няколко юноши се събират и отиват на лов за краатски дракон. Ловът рядко е успешен. Повечето пъти чудовището изяжда ловците. Ако пясъчните хора успеят да убият краатски дракон от чудовището се използват не само перлите, но и кожата.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.