RSS

Рийк

Рийкът живее на планетата Йолесиа. Той е стадно чудовище. Фермерите на планетата опитомили рийкове. Когато печалбите намалели те не можели повече да гледат рийкове. Собствениците на ферми открили, че когато огладнеят чудовищата стават свирепи. Тогава фермерите продали рийковете. По този начин един рийк отишъл на планетата Джионозис. Там джионозианците го използват за екзекуции. Екзекуциите се извършват на специална арена.

Рийкът има груба кожа. Чудовището има силни челюсти. С тях рийка лесно може да разкъса човешко тяло и да строши човешки кости. Чудовището е с четири крака. Рийкът има рога. С тях той може да промуши противниците си.

В 3г. пр.Имп. джионозианците решили да екзекутират джедая Анакин Скайуокър. На арената за екзекуции срещу Анакин е пуснат рийка. Скайуокър избегнал атаката на чудовището. След това Анакин скочил върху гърба на рийка. После джедаят омотал веригата, с която е вързан около единия рог на чудовището. Рийкът дръпнал и веригата се скъсала и откачила от колоната, за която бил вързан Скайуокър. Анакин с помощта на Силата поел контрол над чудовището.

Малко след това на арената нахлули джедаи. Започнала битка между тях и бойните дроиди (които джионозианците правели). По време на битката рийка се освободил от контрола на Скайуокър. Чудовището започнало да вилнее на арената за екзекуции. Рийка е убит от ловеца на глави Джанго Фет.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.