RSS

Давик Канг

Още преди създаването на Старата република криминалните империи процъфтявали. Чрез тирания Ксим властвал над няколко планети. Хътяните го победили и наложили техния режим на подтисничество над неговите светове. В 24982г. пр.Имп. е създадена Старата република. Тя управлява планетите без насилие и терор. Въпреки това около 3972г. пр.Имп. все още има престъпни организации, които контролират цели сектори от Галактиката.

Една от най-могъщите криминални структури във външните светове е Ексчейндж. Организацията е водена от мистериозна група наречена братството. Братството е командна структура на престъпни босове, които контролират планети. Единствения начин да влезеш в Ексчейндж е да бъдеш предложен от няколко престъпни боса.

Планетата Тарис е контролирана от Давик Канг. Неговата организация се специализирала в контрабандата на ценни стоки, търговията с роби, изнудването и грабежите. Според един слух Канг се съгласил да пощади живота на един брилянтен техник. Техникът му дължал много пари. Давик поискал от техника да му направи специален брониран костюм. Техникът направил костюма. Бронирания костюм осигурявал максимална защита, бил изключително лек и гъвкав. Легендата разказва, че костюмът бил много впечатляващ. Според уговорката след направата на костюма Канг трябвало да пусне техника жив и здрав. Давик обаче убил техника. По този начин Канг се предпазил от възможността техникът да изработи още един костюм.

Случайно над Тарис се провела битка между републиканските и ситските сили. Ситската войска победила. Много от населението на планетата тръгнало да бяга. Кандерас Ордо (бивш съдружник на Канг и ловец на глави) се промъкнал в затвора на Давик. Ордо освободил затворниците и откраднал „Абаносовия ястреб” (кораба на Канг). Давик се опитал да спре затворниците, но бил убит.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.