RSS

Тонтон

Кратки данни: Тонтонът е двукрако животно. То живее на ледената планета Хот. Тонтона издържа на студ. Въпреки това през нощта (когато стане много студено) животното се крие в пещери. Тонтона се храни с малки животни, лишей, мъх и гъби. Животното има малки рога. С тях то се защитава от хищниците. Тонтонът има отвратителна миризма, но лесно може да бъде опитомен. Той е стадно животно. В 21г. бунтовниците построили база на Хот. Те опитомили тонтони и ги използвали за разузнаване.

Основни сведения: Тонтонът е известен с прозвището „снежен гущер”. Той чудесно се е приспособил към климата на Хот. Животното има дебела кожа, гъста козина и дебел слой мазнина. Тези неща предпазват тонтона от студа на планетата. Малки пори в кожата на животното отделят отпадъци и мазнини. Тези отпадъци и мазнини имат ужасна миризма. Това зловоние обгръща тонтона. Животното има четири ноздри. Ноздрите са две големи и две малки. С тяхна помощ в тялото на тонтона постъпва повече кислород когато той бяга. Големите ноздри се затварят по време на снежни бури или когато тонтонът почива.

Тонтонът яде малки животни, лишей, мъх и гъби. Тонтона е стадно животно. През деня стадото търси храна. Когато слънцето залязва тонтоните се крият в пещери. Там животните прекарват нощта.

Женският тонтон реве по време на периода на чифтосване. Женските си съперничат за мъжки тонтон. По време на това съперничество често женските тонтони се блъскат с рога и се плюят.

В 21г. бунтовниците построили база на Хот. Те открили, че тонтоните се дразнят от ултразвук.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.