RSS

Кибук

Кибукът живее на планетата Кашиуук. Той е пъргав бозайник. Животното използва високата трева за защита от хищниците. Кибукът развива скорост до деветдесет километра в час. Тази скорост позволява на животното да избяга от хищниците и ловците. Мъжкият кибук има рога на главата си.

Кибукът избира една партньорка. Тя е с него до края на живота му. Веднъж годишно женската ражда две или три малки. Ако някой хищник нападне децата на кибука той ги защитава яростно. Кибукът рита и боде.

Уукитата от Уулуарика включили кибука в почетното семейство. Тези уукита опитомили кибука. Майстор джедай Йода излекувал болната принцеса на Уулуарика. За благодарност уукитата подарили на джедая кибук. Йода държи кибука в просторна зоологическа градина в джедайския храм на планетата Корускант. Понякога джедая използва животното за езда.

Йода не дал на кибука си име. Джедая го вика с помощта на Силата. Йода знае, че в случай на нужда кибука ще го защити. Джедая гледа на животното като на свой приятел.

Към края на Войните на клонингите силите на генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии) нападнали Корускант. Йода яхнал кибука и се насочил към бойното поле. По време на битката кибукът показал голяма смелост. Джедая обаче усетил, че вече не е безопасно за животното. Йода изпратил кибука в джедайския храм, а той продължил битката.

Не се знае какво е станало с животното когато Дарт Вейдър и отряд клонинги избили джедаите в джедайския храм.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.