RSS

Ронто

Кратки данни: Ронтото е грамадно влечуго с четири крака. То се използва за превоз на пътници и товари. Животното превозва пътници в градовете Мос Еспа и Мос Айсли. Ронтото има широко лице, дълга шия и кротък нрав. Ронтите са опитомени от джавасите и фермерите на планетата Татуин. Търговци, имперски щурмоваци, контрабандисти и други също използват ронти. Ронтото е по-бързо от бантата и деубака. Ронтото обаче лесно се плаши от шума и тълпата. То е високо над четири метра.

Основни сведения: Ронтото е ценно животно. То е ценено защото е много лоялно и силно. Ронтото е лесно за опитомяване. Освен това то се привързва към господаря си. Ронтото може да носи стотици килограми. Животното е достатъчно голямо и силно, за да смути нападателите. Само най-големите хищници нападат ронтото. Даже пясъчните хора не нападат ронто. Ронтото е отличен транспорт сред пясъците на Татуин. Животното има отлично обоняние. Ронтото може от един километър да надуши краатски дракон. Така животното ги избягва и осигурява своята безопасност.

Ронтото обаче има лошо зрение. Животното може да бъде раздразнено от внезапни движения. Ронтото пие много вода, но неговата кожа не пропуска топлината. Така кожата предпазва ронтото от топлия климат на Татуин. Очите на животното имат клепачи. Клепачите предпазват очите по време на пясъчна буря.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.