RSS

Банта

Кратки данни: Бантата е покрита с козина. Мъжката банта има по-големи рога. Бантата има четири крака и любопитни очи. Бантата е животно, което живее на стада. Обикновено бантите се използват за пренасяне на товари. Бантите могат да живеят при най-различен климат. Те населяват стотици планети. Не е известно обаче коя е родната планета на бантата. На планетата Татуин пясъчните хора взимат малки банти. След това пясъчните хора опитомяват бантите и ги използват. Бантите са почитани от монасите Дим-У.

Основни сведения: Бантата е висока пет метра. Тя е огромно животно. Бантата има големи и заострени рога. Въпреки това нейното опитомяване и дресура са лесни. Ако са раздразнени бантите са опасни и смъртоносни. Бантата се храни с трева и други растения. Бантите могат да оцелеят повече от месец без храна и вода.

На много планети бантите се използват като товарни животни. Бантите може да се използват и за храна. От тях се взима месо и мляко. Освен това от бантите се взима кожата. От нея се правят ботуши и якета.

Бантите са разпространени в цялата Галактика. На планетата Таласеа бантите са диви и свирепи. На планетата Кашиуук бантите са опитомени и кротки. Най-известни и почитани са бантите на планетата Татуин. Там бантите са верни животни на пясъчните хора. Всеки пясъчен човек създава специфична връзка със своята банта. За да стане това бантата се сближава с пясъчния човек още когато е малка. Пясъчния човек се грижи и обучава своята банта докато тя порасне. През това време между тях се развива дълбока и емоционална връзка. Тази връзка е толкова голяма, че ако пясъчния човек умре неговата банта освирепява от мъка. Тогава пясъчните хора оставят тази банта в пустинята. Там бантата трябва да оцелее сама.

Ако неговата банта е убита пясъчния човек се скита в пустинята, за да се помири с духа на своята загинала банта. Ако пясъчния човек успешно се помири с духа на бантата той трябва да си намери друга банта. Ако пясъчния човек не успее да се помири с духа на бантата си то пясъчния човек умира в пустинята. Освен това на Татуин бантите са почитани от монасите Дим-У. Според вярванията на тези монаси бантите ще доведат планетата до мир и просперитет.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.