RSS

Новата република

Кратки данни: Новата република е демократична държава. Тя е създадена в 22г. (след битката на Ендор). Новата република иска да прилича на Старата република. Начело на Новата република застанал временен съвет. Във временния съвет влезли Мон Мотма, Лея Органа и адмирал Акбар. След няколко години е избран постоянен съвет на Новата република. Начело на този съвет застанала Мон Мотма. По-късно лидерът на този съвет станал президент на Новата република. Първия президент на Новата република е Мон Мотма.

Основни сведения: Месец след битката на Ендор лидерите на Бунтовническия съюз подписали „Декларация на Новата република”. Така официално се родила Новата република. Първоначално силите на Новата република помогнали на планетата Бакура. Бакура е нападната от влечугоподобния Си-руук.

В 27г. начело на имперските сили застанал върховния адмирал Траун. Под командването на върховния адмирал силите на Империята спечелили няколко победи над Новата република. Освен това Империята превзела няколко сектора от териториите на Новата република. За щастие Траун е убит и опасността от неговите действия минала.

В 28г. се появил клонинг на император Палпатин. Клонингът застанал начело на Империята. Той станал голя     ма заплаха за Новата република. Клонингът на императора обаче е унищожен. След това обаче е направен втори клонинг на Палпатин. Героите на Новата република унищожили и втория клонинг на императора.

В 29г. е направен опит за убийство на Мон Мотма. След този опит президент на Новата република станала Лея Органа. В 34г. силите на Новата република неутрализирали насекомоподобните Явета.

Новата република е символ на положителните промени в Галактиката. Демокрацията била възстановена на стотици светове, а робството в териториите на Новата република е забранено. Затворническата планета Кесъл престанала да бъде такава. Новата република помогнала за възраждането на джедаите. По-късно новия джедайски орден станал закрилник на Новата република.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.