RSS

Конфедерацията на Независимите Системи

В 5г. пр.Имп. се появило сепаратисткото движение. Начело на сепаратистите стои харизматичният граф Дуку. Дуку е майстор джедай. Той обаче се оттеглил от джедайския орден. Графа иска да реформира Старата република. Под призива за реформи той основал сепаратисткото движение. На планетата Раксус Прайм, Дуку произнесъл първата си реч за реформи в Старата република. Речта на графа привлякла мнозина към сепаратисткото движение. За кратко време към сепаратистите се присъединили хиляди звездни системи. Някои използвали речта на Дуку за свои собствени цели. Като цяло думите на графа разбунили духовете в Старата република.

Много конфликти в Старата република се приписват на сепаратистите. Джедайският съвет обаче не вярва, че Дуку стои зад тези конфликти. Все пак много джедаи били заети с потушаването на конфликтите.

Канцлер Палпатин (лидер на Старата република) отправил молба да преговаря с графа. Дуку не отговорил на молбата на Палпатин. Въпреки това канцлерът е убеден, че кризата със сепаратистите ще се реши чрез преговори. В сената на Старата република се създал комитета на лоялистите (в комитета влезли сенатори, които са против сепаратистите и са за запазване на целостта на Старата република). Някои сенатори призовали да се създаде армия на Старата република. Много сенатори мислят, че ако се създаде такава войска ще избухне гражданска война.

Докато се води дебата да има или да няма армия на Старата република сепаратистите са готови за война. На планетата Джионозис се състояла среща между Дуку и водачите на Търговската Федерация, Комерческата гилдия, Техно съюза, Банкерския клан и Корпоративния алианс. На тази среща водачите на тези могъщи корпорации се присъединили към графа. Така се създала Конфедерацията на Независимите Системи (официалното име на сепаратистите). Дуку казал, че още десет хиляди системи ще се присъединят към сепаратистите. Армиите от дроиди на Конфедерацията на Независимите Системи са готови да завладеят Старата република.

На тази среща тайно присъствал и джедая Оби-Уан Кеноби. Той предупредил джедайския орден и Старата република за готвеното от сепаратистите нападение. Тогава армия от клонинги (тайно създадени за Старата република) нападнала Джионозис. Избухналата битка между дроидите и клонингите е първата от започналите Войни на клонингите (3г. пр.Имп.).

Лидерите на Търговската Федерация, Комерческата гилдия, Техно съюза, Банкерския клан и Корпоративния алианс образували сепаратисткия съвет. Този съвет е управителния орган на Конфедерацията на Независимите Системи. Начело на Конфедерацията на Независимите Системи са Дуку и  генерал Гривиъс. Графът е политическия лидер на Конфедерацията на Независимите Системи. Генералът е върховният главнокомандващ на всички армии на сепаратистите. Той е военният лидер на Конфедерацията на Независимите Системи.

В последните месеци от Войните на клонингите  битките се водят край външните светове. През това време сепаратисткия съвет се мести от планета на планета. Малко преди края на Войните на клонингите е убит Дуку. Последната планета, на която сепаратисткия съвет отишъл е Мустафар. След като сепаратистките лидери заминали за планетата е убит Гривиъс. Сепаратистките водачи не подозират, че са предадени. Дарт Сидиъс (техният таен съюзник) използва сепаратистите, за да се провъзгласи за император. Сепаратисткия съвет не знае, че Сидиъс и Палпатин са един и същ човек. Палпатин изпратил на Мустафар своя ученик Дарт Вейдър. Сидиъс наредил на Вейдър да унищожи сепаратисткия съвет. Вейдър отишъл на Мустафар и избил сепаратистките лидери. Това сложило край на Конфедерацията на Независимите Системи. Корпорациите, които влизали в нея са национализирани от Галактическата империя.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.