RSS

Черно слънце

Кратки данни: Черно слънце е най-голямата престъпна организация в Галактиката. Организацията има десетки хиляди членове. Пипалата на престъпната организация се простират от планетата Корускант (център на Галактиката) до външните светове. Черно слънце се управлява от принц Ксизор. В организацията има имперски шпиони, ловци на глави, контрабандисти, убийци и крадци. Принц Ксизор е убит по заповед на Дарт Вейдър.

Основни сведения: Черно слънце има голяма шпионска мрежа. Шпионската мрежа на престъпната организация е по-добра от имперската и тази на ботанците. Ситският лорд Дарт Мол убил Алекси Гарин (шеф на Черно слънце). След неговата смърт начело на престъпната организация застанал принц Ксизор. По време на неговото ръководство организацията достигнала най-големия си разцвет. Ксизор има официален бизнес. Той е собственик на компанията „Транспортни Системи Ксизор”. Принцът има контакти навсякъде. Той знае почти всичко, което става в Галактиката. Принцът иска да отмъсти на Дарт Вейдър. За да го стори Ксизор насочил усилията на Черно слънце в тази посока. Принцът позволил на бунтовниците да се внедрят в престъпната организация. Освен това той предавал важни имперски тайни на Бунтовническия съюз. Ксизор има много заместници. Заместниците на принца отговарят за цели звездни системи. Ксизор разчита на заместниците си. Все пак ако някой заместник сгреши принцът го убива. Най-много Ксизор вярва на Гури (човекоподобна дроидка).

Ако работиш в Черно слънце получаваш много пари. Рискът и опасностите също са големи. Най-голямата опасност е гневът на Ксизор. Ако някой е разкрит като предател обикновено Гури удушава предателя. Много същества дори не подозират, че работят за Черно слънце. Престъпната организация се занимава с всякакъв вид престъпна дейност.

Ксизор се качил на кораба си „Кавгаджийката” и отишъл в орбиталната си станция. Там силите на принца се опитали да спрат Люк Скайуокър, Лея Органа, Чубака, Ландо Калризиян и Даш Рендар. Неочаквано от хиперпространството изскочил суперразрушителя „Екзекутор”. На борда на кораба е Дарт Вейдър. Ксизор обявил по предавателя за присъствието на Скайуокър.

Вейдър прехванал съобщението. Дарт поставил ултиматум на принца. Според ултиматума Ксизор веднага трябва да прекрати преследването на Люк. Принца не се подчинил на ултиматума на Вейдър. Тогава Дарт заповядал атака. „Екзекутор” открил огън и разрушил орбиталната станция на Ксизор. Скайуокър, Лея, Чубака и Ландо избягали, а принца умрял.

След смъртта на Ксизор в Черно слънце настъпила борба за власт. Заместниците на принца искали да поемат контрола над престъпната организация. Саван (племенница на Ксизор) също се опитала да застане начело на Черно слънце. Племенницата открила Гури. Умът на дроидката съдържа всички тайни на престъпната организация. Гури обаче отказала да помогне на Саван.

Борбата за ръководството на Черно слънце обаче продължила. Колкото повече време минавало от смъртта на Ксизор толкова повече престъпната организация западала. След време моф Флири Вору поел контрола над половината от Черно слънце. Другата половина била управлявана от лорд Декуък. След години начело на Черно слънце застанал Кзетрос. След неговата смърт престъпната организация се разпаднала.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.