RSS

Турбо танк

Турбо танкът е построен от Ротана хеви инженеринг и корабостроителниците Куат Драйв (KDY). Турбо танкът е известен като „неумолима сила”. Той развива скорост до сто и шестдесет километра в час.

Задвижващата система изглежда примитивна, но е ефикасна. Машината има десет колела. Всяко колело на турбо танка се състои от три елемента. Това дава възможност на машината да върви през почти всякакъв терен.

Танкът има дебела броня и прилича на бронирано животно. Машината е защитена от електромагнитни атаки. Танкът обаче е слабо маневрен. Освен това машината се управлява трудно. Ето защо тя има две пилотски кабини. Пилотите в кабините трябва внимателно да управляват машината, за да не блокират колелата на танка.

Първият модел на турбо танка има дванадесет души екипаж без артилеристите. Следващият модел се нуждае само от двама пилоти. Всеки от пилотите седи в своята пилотска кабина. Кабините са разположени отпред и отзад. Понеже танкът е слабо маневрен той не се обръща назад. Ако машината трябва да тръгне назад пилота от предната кабина отстъпва управлението на пилота от задната кабина. Танкът събира от петдесет до триста войници. Той е въоръжен с лазерни кули и установки за изстрелване на ракети.

Турбо танкът има един сензорен дисплей. Дисплея получава информация от сензорна антена. Антената се върти на триста и шестдесет градуса и събира информация за терена и за бойното поле.

Когато Войните на клонингите се разпрострели из Галактиката, KDY произвели огромно количество турбо танкове. Благодарение на тези танкове Старата република защитила много планети от атаките на сепаратистите. След Войните на клонингите турбо танкът се използва главно във външните светове. По-късно тези танкове са заменени от канонерки АТ-АТ.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.