RSS

Петстотин и първи легион

Петстотин и първи легион участва в битката на планетата Джионозис. Канцлер Палпатин (лидер на Старата република) проявил специален интерес към легиона.

Група от петстотин и първи легион е командвана от Анакин Скайуокър и капитан Рекс. Заедно с тази група Анакин и Рекс постигнали много победи. Войниците от петстотин и първи легион имат сини ивици на бронята.

Каминоанците пренесли една клонираща лаборатория от планетата Камино на планетата Корускант (столица на Старата република). Тогава Палпатин подбрал най-добрите войници от петстотин и първи легион. Тези войници били клонирани и попълнили състава на легиона. Така петстотин и първи легион бил съставен само от елитни клонинги. Освен това от тези най-добри войници били създадени шок труперите. Шок труперите са елитни клонинги. Те служат като лична охрана на канцлера. Шок труперите поддържат и реда в столицата на Старата република. Освен това голяма част от петстотин и първи легион останал като охрана на Корускант. В края на Войните на клонингите групи от легиона са пръснати на най-различни планети. Тези групи от петстотин и първи легион са изпратени като елитни войници, за да помагат на други армии от клонинги. Групи от легиона има на планетите Фелуциа, Мигето, Утапау и Кашиуук. Когато сепаратистките сили нападнали Корускант войниците от петстотин и първи легион защитават планетата.

Малко преди края на Войните на клонингите, Анакин Скайуокър преминал на тъмната страна на Силата. Той получил новото име Дарт Вейдър. Освен това Дарт станал командир на петстотин и първи легион. Вейдър получил задача да избие всички джедаи в джедайския храм. В тази задача го придружава отряд клонинги от петстотин и първи легион.

След провъзгласяването на Галактическата империя клонингите от легиона станали имперски щурмоваци. Част от петстотин и първи легион е изпратена на планетата Набу. Там войниците на легиона неутрализирали кралица Апайлана (владетелка на Набу). Кралицата не одобрявала политиката на Империята. Няколко месеца по-късно петстотин и първи легион е наречен „Юмрукът на Вейдър”. Легионът станал символ на мощта на Империята. В петстотин и първи легион влизат само елитни щурмоваци.

Войници от „Юмрукът на Вейдър” отишли на планетата Мустафар. Там те заловили Гизор Делсо. Делсо бил направил своя фабрика за бойни дроиди. Войници от петстотин и първи легион нападнали и Камино. Там каминоанците били започнали да произвеждат своя армия от клонинги. По време на атаката войниците от „Юмрукът на Вейдър” са водени от Боба Фет.

По-късно петстотин и първи легион защитава недостроената първа Звезда на смъртта (бронирана бойна станция). Освен това войниците от „Юмрукът на Вейдър” пазят затворниците, които строят бойната станция да не избягат.

Техническите планове на Звездата на смъртта обаче попаднали в ръцете на бунтовниците. Тогава войниците от петстотин и първи легион тръгнали да търсят плановете.

След битката на Ендор, „Юмрукът на Вейдър” е разпуснат. Войниците от петстотин и първи легион попаднали при различни имперски военачалници. По-късно върховният адмирал Траун отново създал петстотин и първи легион. В оригиналния вариант на петстотин и първи легион всички войници са хора. В създадения от Траун легион има войници и от други раси.

One Response to “Петстотин и първи легион”

  1. kiril казва:

    These guys are very cool.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.