RSS

Бунтовнически спидер

Кратки данни: Бунтовническите снежни спидери са променен вариант на въздушните спидери Т-47. Снежните спидери участвали в битката на ледената планета Хот. Там спидерите на бунтовниците забавили имперските канонерки АТ-АТ. Бунтовнически спидер се задвижват с реактивни двигатели. Спидерите развиват скорост от над хиляда километра в час. Снежния спидер е силно брониран. Той има екипаж от един пилот и един артилерист. Артилеристът стреля с лазерните оръдия и харпуна. Харпуна изстрелва много здрав кабел. С помощта на кабели изстреляни от харпуните бунтовническите спидери съборили канонерки АТ-АТ.

Основни сведения: Въздушни спидери има на всеки индустриален свят. Тези спидери се използват като личен транспорт. Въздушните спидери се задвижват с реактивни двигатели. Най-известният модел въздушни спидери е Т-47. Този модел е направен от компанията Инком корпорейшън.

Бунтовническия съюз променил въздушните спидери за военни цели. На тези спидери са сложени двойка лазерни оръдия и харпун. Харпунът има много здрав кабел. С този кабел могат да се дърпат различни товари.

Когато бунтовниците отишли на ледената планета Хот те разбрали, че трябва да направят промени в спидерите си. Оказало се, че студения въздух води до натрупването на лед по капаците. Това натрупване на лед спира реактивните двигатели. За да решат този проблем бунтовническите механици сложили нагреватели на капаците. По този начин леда се стопява и двигателя работи без проблеми. Така модифицираните въздушни спидери са наречени снежни спидери.

Снежния спидер има форма на клин. Той може да лети на разстояние до сто седемдесет и пет километра. Спидерът лети със скорост над хиляда километра в час. По време на битка обикновено снежния спидер лети с шестстотин километра в час. Тази голяма скорост прави бунтовническия спидер труден за улучване.

Екипажът на спидера се състои от пилот и артилерист. Двамата седят гръб в гръб. Артилеристът гледа задната част на спидера. От своето място артилеристът управлява лазерните оръдия и харпуна. Все пак ако артилеристът загине пилота поема контрола над оръжията.

Снежните спидери участвали в битката на Хот. Спидерите са управлявани от пилотите на Свирепия ескадрон. По време на битката Люк Скайуокър (водач на пилотите на спидери) разбрал, че лазерния огън от оръдията на спидерите не може да повреди имперските канонерки АТ-АТ. Затова Люк наредил на пилотите на снежните спидери да използват харпуните. С кабелите от харпуните бунтовническите спидери омотали краката на АТ-АТ. Уедж Антилийз и неговият артилерист Уес Дженсън първи омотали краката на една канонерка. Канонерката АТ-АТ паднала на земята. След това бунтовническите спидери стреляли по шията на канонерката. Вследствие на стрелбата АТ-АТ се взривила. Снежните спидери забавили имперските войски. Докато траела битката основните бунтовнически сили се евакуирали от Хот.

Бунтовниците променили и други въздушни спидери от типа Т-47. Един от променените въздушни спидери е така наречения пясъчен спидер. Пясъчния спидер има филтри. Филтрите пречат на пясъка да задръства реактивния двигател. Освен това този вид спидер има охладителни системи, които предпазват екипажа и машината от прегряване. Пясъчния спидер има и навигационна система, която позволява на пилота да се ориентира по време на пясъчна буря. Бунтовническия съюз има блатни спидери. Те са снабдени със специални плавателни устройства. Освен тях бунтовниците създали и небесни спидери. Небесните спидери имат кабини, които издържат на високи височини.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.