RSS

Бунтовническа пехота

Кратки данни: Сухопътните сили на Бунтовническия съюз са тренирани при всякакви обстоятелства на всеки възможен терен. По време на Галактическата гражданска война бунтовническата пехота често е призовавана да защитава своите другари бунтовници. Бунтовническата пехота охранява висшето командване на Бунтовническия съюз. Пехотата разчита на няколко артилерийски дула, шепа бластерни пушки и силата на вярата в свободата. Бунтовническата пехота се състои от мъже и жени, които биха дали живота си за свободата. Повечето от тях са отвратени от тиранията на Империята. Някои от бунтовническите пехотинци са от планети окупирани от имперските сили.

Заради вярата в свободата пехотата успява да се справи с добре въоръжените имперски сили в битката  на Хот и битката на Ендор.

Основни сведения: Войниците влизащи в бунтовническата пехота изпълняват различни функции по време на Галактическата гражданска война. Бунтовническата пехота има структура подобна на имперската. Пехотата на бунтовниците е организирана в дивизии, полкове, роти, взводове и отделения. Трябва да се отбележи, че бунтовническата пехота е малобройна (приблизително десет дивизии). Въпреки това тя изпълнява успешно най-различни мисии в отделни сектори на Галактиката. Генерал Крикс Мадин създал бунтовническите командоси. Бунтовническите пехотинци са разположени във всяка бунтовническа база като последна защита срещу настъпващите имперски сили. Например в битката на Хот пехотата направила окоп и създала батареи от тежка артилерия, които да се изправят срещу канонерките АТ-АТ и другите имперски войски.

Пехотинците служат и на бунтовническите кораби, за да пазят важни членове на екипажа. В някои случаи те изпълняват ролята на разузнавачи, придружават конвои и дават караул. Много добре обучените бунтовнически пехотинци стават елитни командоси. Под командването на мъже като генерал Крикс Мадин, командосите атакували уязвими имперски позиции. Една такава бойна група пътува до гористата луна Ендор, където разрушава генератора на щита на втората Звезда на смъртта. Тази победа позволила на бунтовническите изтребители да унищожат бойната станция.

Бунтовническите пехотинци са обучени да работят с много оръжия, за да могат да боравят с каквото им попадне. Всеки пехотинец може да стреля с Blas Tech DH 17 за близки престрелки. С по-голямо разрушително действие са пушките Голан DF-9, които са противопехотни и Адгар 1,4 FDP Tower, които са противотанкови.

Трябва да се отбележи, че сред бунтовническата пехота има различни видове военна подготовка. Тази подготовка формирала различните видове бунтовнически войски.

Корабни войски Корабните войски са обучени да се бият на борда на космическите кораби. Те могат да отблъснат вражеско нападение или да вземат на абордаж друг кораб. Корабните войски са квалифицирани да участват в близък бой. Те са въоръжени с бластерни пистолети, бластерни пушки, гранати и виброостриета. Корабните войски участвали в няколко космически битки. Една от тези битки е когато имперските сили атакували „Тантив IV” (корабът, с който пътувала Лея Органа).

Разузнавачи Разузнавачите правят тайни сателитни снимки. Те разузнават терена и задържат даден плацдарм до пристигането на бунтовническата пехота. Целта на разузнавачите е да не привличат внимание, за да могат лесно и безпрепятствено да изпълнят задачата си. Разузнавачите са обучени да оцеляват и имат големи познания за различните раси. Разузнавачите са въоръжени с пушки и гранати.

Градски партизани Градските партизани са много добре обучени да водят уличен бой. Те могат да превърнат всяка улица в бойно поле. Градските партизани знаят предимствата и недостатъците на уличното бойно поле. Партизаните могат да направят почти всякакви оръжия от ръчно изработените остриета до домашно приготвени експлозиви. Градските партизани са експерти в битките човек срещу човек. Партизаните могат да превърнат всяка улица в смъртоносен капан за противника.

Пустинни бойци Пустинните бойци използват пустинния терен за своите битки. Тези бойци са много повече отколкото градските партизани. Освен това пустинните бойци са по-подвижни и използват транспортни средства за придвижване. Специфични групи от пустинни бойци работят на различни терени. Някои от групите се бият на снежни, водни, гористи и планински терени.

Техници Техниците могат да поправят всяка екипировка. Техниците могат да направят почти всичко с подръчни материали. Техници има във всеки род войски.

Инфилтратори Инфилтраторите са най-опасните бунтовници. Те всяват ужас и паника. Инфилтраторите изпитват най-голяма омраза към Империята. Те се внедряват при враговете. В случай на нужда инфилтраторите действат. Действията на инфилтраторите са най-различни от саботажи до убийства. С тези свои действия инфилтраторите внасят страх и объркване в имперските сили. Инфилтраторът е въоръжен с виброострие и гарота.

Бунтовнически артилеристи Бунтовническите артилеристи се използват за защита на бунтовническите бази. Артилеристите защитават базата по суша и въздух. Бунтовническите артилеристи използват оръдията си, за да отблъснат всяко вражеско нападение. Артилеристите стрелят добре със земни и космически оръдия. Бунтовническите артилеристи са много добре тренирани, но смъртността при тях е висока. Това е защото първата цел на врага е да унищожи артилерията и артилеристите. Бунтовническите артилеристи предпочитат да умрат, но да не изоставят оръдията си.

Освен тези има и други видове войски. Такива са водачите и механиците на транспортните средства, пилоти, експерти по комуникация, преводачи, медици, специалисти по поддръжката и други.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.