RSS

Императорска гвардия

Кратки данни: Императорските гвардейци са най-добрите войници на Империята. Те са подбирани от най-добрите щурмоваци. Гвардейците служат на император Палпатин като телохранители, войници, убийци и екзекутори. Гвардейците винаги са покрити с пурпурни роби и зловещи шлемове. Войниците от императорската гвардия постоянно са на страната на Палпатин. Те докладват само на императора и са фанатично предани на неговите възгледи. Императорската гвардия престанала да съществува след смъртта на Палпатин, но мнозина вярват, че гвардейците просто се крият в очакване на нов господар. Императорските гвардейци са елегантни и смъртоносни.

Основни сведения: Всеки член на елитната императорска гвардия е лично подбран от императора след преглед на най-добрите щурмоваци. Критериите за назначаване в гвардията са голямо тяло, сила, интелигентност, а също така непоклатима лоялност към Империята.

Много малко се знае за работата на гвардейците освен това, че те постоянно присъстват около Палпатин. Гвардията е толкова секретна, че даже не се знае колко души наброява. Предположенията варират от десетки хиляди до около петдесет души. По-вероятна е втората цифра. Само императора знае за различните им мисии.

Макар да са обучени да използват различни оръжия гвардейците носят силови пики. Императорските гвардейци носят и тежки бластерни пистолети, скрити под робите им и са майстори на ръкопашния бой.

Шлемът на императорските гвардейци е със същия дизайн като шлема на сенатските командоси. Загладената броня на гвардееца има военна основа. Бронята на имперския гвардеец прилича на бронята на война Мандалор. Бронята на гвардееца е по-лека и по-издръжлива от бронята на обикновения щурмовак. Над бронята императорските гвардейци носят прочутите си пурпурни роби. За да стане един щурмовак гвардеец той трябва да премине през много изпитания. На пустинната планета Уинчор гвардейците са изпитвани за издръжливост и бързи рефлекси. Там те са превръщани в най-добрите войници на Империята.

Най-елитните членове на императорската гвардия стават имперски суверенни защитници, които служат на Палпатин като лични телохранители. Поне един такъв защитник остава в близост до императора по всяко време. Защитниците пазят дворците и храмовете на Палпатин, а също така охраняват и специалните клониращи цилиндри на Бис. Суверенните защитници носят по церемониална версия на червените брони на гвардейците. С помощта на тъмната страна на Силата, Палпатин увеличил бойните умения на суверенните защитници.

След смъртта на императора официално императорската гвардия престанала да съществува. Императорски гвардейци обаче охраняват клониращата лаборатория на планетата Бис.

Оцелелите гвардейци се скрили. Понеже никой не знае точния брой на императорските гвардейци те не могат да бъдат открити. Предполага се, че част от гвардейците служат на някои от имперските военачалници. Другите императорски гвардейци са дълбоко скрити.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.