RSS

Разузнаващи щурмоваци

Кратки данни: Разузнаващите щурмоваци са леко бронирани, но бързоподвижни. Както другите щурмоваци и разузнаващите носят под бронята си черно прилепнало облекло. Разузнаващите щурмоваци обикновено служат в планетарни гарнизони, сухопътни бази и имперски инсталации. Разузнаващите щурмоваци разчитат на спидери и други високоскоростни машини за патрулиране в различни периметри. Разузнаващите щурмоваци изпълняват разузнавателни мисии за откриване на вражески позиции. Тъй като се движат из опасна среда този тип щурмоваци носят специални шлемове. Шлемът на разузнаващият щурмовак дава поглед на сто и осемдесет градуса. Това е много полезно когато се управлява спидер с висока скорост. Шлемовете имат вградени микробинокли и сензори. Тези съоръжения са прикачени към малък компютър, който анализира терена и помага на разузнаващия щурмовак за навигацията.

Основни сведения: Разузнаващите щурмоваци се намират далеч от имперските сили. Поради това техните транспортьори са снабдени с пакет за оцеляване и допълнителни принадлежности. Освен това на гърба на разузнаващия щурмовак има компактна енергийна клетка. Разузнаващите щурмоваци са леко бронирани, което им позволява да се придвижват бързо. Те носят запаси от храна,  микровъжета и специални принадлежности за специфичните профили и терен на мисията. Разузнаващите щурмоваци нямат тежко въоръжение. Те имат пушки и малки бластери за защита. Разузнаващите щурмоваци имат стандартни бомби и шокови гранати. Въпреки това този тип щурмоваци рядко се включват в тежко сражение. Все пак целта на разузнаващите щурмоваци е да открият врага, а не да го унищожат. Въпреки че са тренирани да действат независимо разузнавачите често се движат на групи от по четири войника, командвани от сержант. По време на полеви операции групата се разделя на две. Стандартната дейност на разузнаващите щурмоваци включва усвояване на средата и патрул. Те обикновено избягват конфликтите предпочитайки да се свържат с най-близката имперска част, когато врага бъде засечен. Все пак разузнаващите щурмоваци могат да бъдат използвани за шпионаж, саботаж и проникване във вражески външни постове.

Щурмовите командоси са елитна добре тренирана част от разузнаващи щурмоваци, която носи черна броня.

Разузнаващите щурмоваци са част от имперските сили патрулиращи в горите на Ендор. Тяхната задача е да предупредят основните имперски войски за евентуална атака срещу генератора на щита. Бунтовническите командоси, водени от Хан Соло и принцеса Лея, успели да елиминират разузнаващите щурмоваци охраняващи периметъра. Това позволило на бунтовниците да стигнат до генератора на щита.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.