RSS

Снежни щурмоваци

Кратки данни: Снежните щурмоваци са тренирани за бой в ледена среда, като безлюдните снежни пустини на Хот. Снежните щурмоваци носят бяла броня, снабдени са със специални ботуши (ботушите позволяват на снежните щурмоваци да ходят по заледени и хлъзгави терени), защитни дихателни маски и мощни топлинни генератори. Както и другите щурмоваци и снежните щурмоваци имат колани, в които се намират принадлежности за оцеляване. Снежните щурмоваци могат да си служат със стандартните лазерни пушки, но имат и многозарядни бластери Е-Web и други тежки оръжия. Тежките оръжия се поставят на специални триножници. Снежните щурмоваци допринесли най-много за разбиването на бунтовническата защита в битката на Хот.

Основни сведения: Снежните щурмоваци са се доказали като едни от най-успешните специализирани щурмови групи. Причината за този успех се крие в техните специални костюми. Бронята на снежният щурмовак е различна от тази на стандартния. Под щурмовата броня на снежния щурмовак се намират издръжливи затоплящи панталони и риза. Шлемът има лицева маска и специален нагревател за дишане. Снежния щурмовак има и поляризирани очила за сняг, предавател и изолиращо наметало. Костюмът е зареждан от високоенергийна клетка разположена в раницата на снежния щурмовак. Снежните щурмоваци могат да оцелеят до две седмици дори и в най- страховитата ледена среда. Снежните щурмоваци са част от имперската Ескадра на смъртта. Те нахлули в бунтовническата база „Ехо”. Базата се намира на снежната планета Хот. Снежните щурмоваци са тренирани да работят в екип с имперските канонерки АТ-АТ. Снежните щурмоваци са тренирани да удрят бързо и силно. По време на битка те смачкват всяка съпротива. След като канонерките АТ-АТ подсигурят периметъра снежните щурмоваци атакуват и унищожават останалата съпротива. Снежния щурмовак има стандартно оборудване. Той има жици, по който тече ток с високо напрежение, йонни бомби, допълнителни боеприпаси, комплект за оцеляване включващ пакети с храна и вода.

Снежните щурмоваци носят стандартните бластерни пушки Е-11, обикновени бластерни пистолети и шокови гранати. Този тип щурмоваци обаче могат да използват и тежки много зарядни бластери Е-Web и други тежки оръжия. Снежните щурмоваци обикновено пътуват в АТ-АТ или други имперски транспортери. Войниците могат да изминат дълги разстояния и пеша.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.