RSS

Щурмови командоси

Ужасяващите щурмови командоси са създадени от Империята, след като Бунтовническият съюз започнал да печели повече победи в сраженията. Успеха на бунтовниците в началото на Галактическата гражданска война, накарал имперските военни да преразгледат методите си на действие. Военните от имперската армия разбрали, че освен от големия брой обикновени войници Империята се нуждае и от група за специални операции.

Имперският офицер Крикс Мадийн създал група за специални операции и нарекъл войниците в нея щурмови командоси. Въпреки че по-късно Мадийн преминал към Бунтовническия съюз, програмата за набиране и трениране на щурмови командоси продължава да съществува. Само най-добрите щурмоваци преминавали през натовареното обучение за щурмови командоси. За това до края на войната броят им е малко. Въпреки малкия брой на щурмовите командоси, те респектират и всяват страх сред бунтовническите сили.

За разлика от стандартните щурмоваци, щурмовите командоси са специално тренирани да воюват срещу бунтовниците, прекъсване на обсади и саботажи. Група щурмови командоси може да бъде в състав от четири до четиридесет души. Обикновено една четвърт от тях са стандартни командоси, втората четвърт са десантчици (обучени в ръкопашния бой и боравенето с оръжие), друга четвърт са експерти в саботажа, а последната са техници осигуряващи поддръжката на апаратурата и оръжията.

Черната броня на щурмовия командос е като на разузнаващия щурмовак. Разликата е, че при направата на бронята на щурмовия командос е използван полимер наречен рефлек. Полимера служи за отблъскване на сензорните и радарните лъчи, а също така и поглъща светлината.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.