RSS

Дарк трупери

Ром Мох (ветеран от Войните на клонингите) лично се убедил в предимствата и недостатъците на бойните дроиди. Когато Ром станал генерал в имперската армия решил да създаде дарк трупери. Дарк труперите трябва да бъдат елита на щурмоваците.

Дизайна на бойните дроиди е в основата на разработката за дарк труперите. Първият прототип на дарк трупера има незавършен вид. Вижда се метален скелет от закален фириг (здрава сплав придобита от луните на Грамос). Дарк трупера е внушителен хуманоид покрит с броня. Той има остри като бръснач остриета, с които разрязва противниците си. Дарк трупера има щит, с който се предпазва и удря. Програмирането на дарк трупера е примитивно. Той атакува стремително и яростно.

Вторият вариант на дарк трупера има завършен вид. Новите дарк трупери имат сив цвят на бронята. Тяхната броня наподобява бронята на щурмоваците. Оборудването на новите дарк трупери включва  бластерна пушка и ракетни раници. Тези масивни, роботизирани войници са изключително подвижни и обикновено са въоръжени с плазмени щитове, атакуващи оръдия и далекобойни експлодиращи ракети.

Създаден е и трети вариант на дарк трупера. Знае се, че има само един такъв войник. Този дарк трупер служи под личното командване на генерал Мох. Единственият дарк трупер е широкоплещест и с бронирани рамена. Той може да действа самостоятелно и сам да изпълнява мисии. По неговите масивни ръце има свързани ракетни установки със само насочващи се ракети.

Дарк труперите били създадени малко след битката при Явин. Бунтовниците не подозират нищо за тези опасни войници. Империята поставила дарк труперите в хиперпространствени капсули. Капсулите наподобяват сондите за изследване на дълбокия космос. Дарк труперите минали през територия контролирана от Бунтовническия съюз, но не били забелязани. Те кацнали на планетата Талай (бунтовнически външен пост). Разследвайки потресаващото нападение агент Кайл Катарн разкрил проекта за създаване на дарк трупери. Катарн открил къде се произвеждат дарк труперите. Фабриката за производство се намира на космическия кораб „Атакуващ ковчег”, който се командва от Мох.

Кайл се внедрил в „Атакуващ ковчег” и саботирал грамадния кораб. Императорът е много разгневен от загубата на кораба, защото в него са вложени огромни средства. След смъртта на Мох е сложен край на дарк труперите.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.