RSS

Имперски пилоти

Кратки данни: Имперските пилоти са добре обучени бойни пилоти управляващи малките и бързи Тай-файтери. Пилотите добре познават предимствата и недостатъците на Тай-файтерите. Пилотите превърнали тези изтребители в смъртоносни кораби. Кандидатите за пилоти са набирани от елитната имперска авиация и преминават през строг подбор. След подбора само десет процента от всички кандидати стават пилоти. Въпреки че респектират бунтовниците и другите имперски части, пилотите на Тай-файтери са смятани за самоубийци. Пилотирането на Тай-файтер е много опасно и всички мислят, че само самоубиец би се качил на такъв изтребител. Освен това много малко пилоти се завръщат от битка. Пилотите носят шлемове. Шлемовете имат тръби, които са свързани с резервоарите за въздух. Благодарение на тях пилота диша.

Основни сведения: По време на обучението си пилотите на Тай-файтери преминават през физически и психически тестове. Малкото пилоти, които преминават с добри резултати постъпват в имперската авиация. За пилотите най-важно е изпълнението на тяхната мисия. За да я изпълнят те могат да жертват безопасността на своите съекипници и дори тяхната собствена безопасност. Имперските пилоти са набирани от мъже и жени, който са фанатично предани на Империята. Въпреки че пилотите осъзнават, че ги използват като пушечно месо, те са горди от ролята си на една от най- важните части в имперската военна машина. Както може да се очаква пилотите са дълбоко привързани към своите кораби и вярват, че Тай-файтера е най-смъртоносния изтребител в Галактиката. Пилотите обикновено гледат на дефлекторните щитове като на нещо ненужно. Според имперските пилоти само страхливците използват дефлекторни щитове.

Голям шок предизвикало бягството на имперския пилот барон Сонтир Фел. Сонтир напуснал Империята няколко години след битката на Ендор. Фел е отвратен от борбата за власт, която се развихрила сред имперските военачалници след смъртта на императора. Заради това за кратко време Сонтир се присъединил към Новата република.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.