RSS

Имперски спидер

Кратки данни: Имперския спидер е малък. Той служи за транспорт на разузнаващите щурмоваци. Спидерът се използва на почти всички планети. Едно от местата където са използвани имперски спидери е гористата луна Ендор. Имперския спидер достига скорост до петстотин километра в час. Той е по-маневрен от стандартните земни и въздушни спидери. Имперските спидери са открити. Една грешка на този, който кара такъв спидер може да доведе до катастрофа и смърт на пилота.

Основни сведения: Голяма част от спидерите имат реактивни двигатели. Спидерите се използват за развлечение или обикновен транспорт. Аратеч е най-голямата компания за производство на спидери. По време на Галактическата гражданска война имперските инженери решили да направят няколко спидера за военни цели. Имперските инженери се обърнали към Аратеч и поискали нейното съдействие. Хората от компанията набързо приспособили модела Аратеч 74-Z за военни цели.

Заради неговата скорост, маневреност и ниска цена спидерът Аратеч 74-Z се използва за разузнаване. Този спидер лесно се придвижва през всякакви терени. Дори горите не му пречат да се движи със скорост от петстотин километра в час. Спидерът може да лети до двадесет и пет метра височина. Тези спидери се използват от разузнаващите щурмоваци. Спидерът е леко брониран и има едно лазерно оръдие. Оръдието е поставено под седалката на спидера. Пилотът управлява спидера с кормилни дръжки. Скоростта на спидера се регулира от педали. Сензорите и насочващите системи са разположени на носа на спидера. Четири малки управляващи лопати позволяват на спидера да има такава голяма маневреност. Други модели спидери са Аратеч 64-Y, Суифт-3, Икас-Адно Стархаукс и Модкует ТрайлМакър III.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.