RSS

Тай-краулер

Тай-краулерът е направен след битката на Ендор. Той е построен от Сиенарските Флотски Системи. Тай-краулерът е танк. Той е направен от рециклирани материали. Това намалило цената на Тай-краулера. Най-характерната част от танка е кабината. Тя е със същата форма като на Тай-файтера. В кабината има място само за един човек. Той едновременно е водач и артилерист. Енергийните генератори позволяват на Тай-краулера да развива скорост до деветдесет километра в час. Вътре в кабината има контролни ниши. В едната контролна ниша водачът вкарва крака си и регулира управлението и скоростта. В другата контролна ниша водача вкарва ръката си. От там той контролира оръжейната система.

Танкът има две бластерни оръдия. Оръдията са разположени в долната част на кабината. Под оръдията се намира турболазерно оръдие.

Тай-краулерът е използван от борещите се за власт имперски военачалници. След като борбата за власт спряла танка е използван от имперските сили за нападения по земя. Освен това Тай-краулера служи за поддържането на реда на имперските планети.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.