RSS

Канонерка АТ-АТ (Брониран всъдеход)

Кратки данни: Канонерката АТ-АТ има четири крака и се използва в имперските сухопътни войски. Бронирания всъдеход има страшен психологически и тактически ефект. Той прилича на гигантски брониран звяр. Внушителната ходеща машина е основна нападателна сила. Тя е използвана от Империята за наземни операции, като атаката на бунтовническата база ,,Ехо” на Хот. Обвита в дебела броня канонерката АТ-АТ е почти неуязвима за обикновеното оръжие, а нейната непобедимост предизвиква страх дори и сред най-смелите бунтовници. Канонерката била построена, за да се използва за транспортиране на войски. По-късно обаче тя е въоръжена с четири въртящи се лазерни оръдия и започва да се използва за атака срещу вражески бази. Тежките крака на АТ-АТ могат да стъпкват враговете. Екипажът и командването на канонерката се намират в кабината (главата) на машината. Кабината е свързана с тялото на всъдехода с гъвкава връзка. Това позволява на главата да се движи. Екипажът се състои от командир, артилерист и пилот.

Основни сведения: Бронирания всъдеход се произвежда от корабостроителниците Куат Драйв. АТ-АТ е петнадесет метра висока и двадесет метра дълга. Тя се движи със скорост от шестдесет километра в час. Благодарение на тази скорост канонерката достига до вражеските бази много бързо. Когато атакува канонерката може да произведе унищожителен лазерен залп от монтираните около кабината оръдия. АТ-АТ има и бластери със средна сила, които служат за прикриващ огън. Канонерката има голямо огнево поле, защото нейната глава може да се движи в четирите посоки. АТ-АТ е използвана не само за победи на бойното поле, но и като средство за терор. Канонерката може да се движи по почти всякакъв терен. Вследствие на това обаче краката на АТ-АТ се износват много бързо.

АТ-АТ се спускат на повърхността  на планетите от огромни баржи. След като целта е прихваната канонерката коленичи и става три метра висока. След това тя отваря задните люкове и оттам излизат войниците. По принцип всяка АТ-АТ има четиридесет щурмоваци, пет спидера и много мотострелкови оръжия включително Е-бластери, (те служат за поразяване на космически кораби, който летят ниско над земята). При необходимост АТ-АТ може да превозва и две напълно сглобени и действащи канонерки АТ-ST. Тогава обаче АТ-АТ не може да носи нищо друго защото не остава празно място. Затова обикновено канонерките АТ-SТ стоят разглобени, за да има място за войниците и спидерите. Бронята за канонерките АТ-АТ се произвежда в леярните на планетите Карида, Белдерон и Антийви.

Дизайна на АТ-АТ често е променян в зависимост от тяхната мисия. Например когато канонерките участвали в битката на ледената планета Хот. Тогава на АТ-АТ е сложена допълнителна изолация, за да стане вътрешността на машината по-топла. Канонерките, който служат в пустинята имат системи за охлаждане на вътрешността. Има канонерка АТ-АТ направена за водни повърхности.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.