RSS

Затънтената земя

Заради елементарна чиновническа грешка планетата Затънтената земя не е вписана в архивите на Старата република. Освен това Затънтената земя не е отбелязана на космическите карти. Затънтената земя е примитивен синьо-зелен свят, който се намира на триста и петдесет години от планетата Миркр. Затънтената земя е покрита с плътни кичести гори и тревисти полета. В северното полукълбо на планетата близо до източния край на главния континент се намира планината Тантис. Когато на Затънтената земя кацнали първите колонисти Старата република не разбрала нищо за тях. При пристигането техния кораб се повредил. Колонистите не се отчаяли, но нямало с какво да поправят нещата си. Колонистите заменили бластерите с лъкове и стрели. Дрехите им се скъсали и те си направили нови от кожи.

Колонистите срещнали две раси на Затънтената земя. Това са минеришите и псаданианците. Първоначално колонистите воювали с местното население. След това помежду им се установили добри отношения.

Векове по-късно служители на Палпатин случайно открили Затънтената земя. Той проявил голям интерес и лично посетил планетата. Палпатин не включил Затънтената земя в регистрите. Планетата останала скрита.

След обявяването на Галактическата империя имперските инженери отишли на Затънтената земя. Те издълбали планината Тантис. Там Палпатин (провъзгласил се за император) скрил редки съкровища и ценни технологии. Затънтената земя станала трофейна зала на императора. Палпатин оставил имперски пазител, който да пази съкровищата. Години по-късно лудият майстор джедай Хорус Кбаот (клонинг на майстор джедай Хоръс Кбаот) убил пазителя. Хорус открил всички съкровища в планината включително клонираща лаборатория. Най-вероятно Кбаот бил пазителя, но заради лудостта си е забравил.

Хорус с помощта на Силата принудил местните жители и хората да живеят в мир помежду си. Хората, псаданианците и минеришите изградили общ град до югозападния район на Тантис. Там трите раси живеят според правилата наложени от Кбаот. В 27г. върховният адмирал Траун открил Затънтената земя. Траун иска с помощта на технологиите скрити в планината да възвърне загубените имперски територии. В планината върховния адмирал открил не само клониращата лаборатория (състояща се от хиляди клониращи цилиндри „Спаарти”), но и прикриващо поле. Цилиндрите „Спаарти” станали основен източник на нови щурмоваци, войници и пилоти за Империята. Лабораторията се пази от имперски гарнизон. Гарнизона е командван от полковник Селид.

Тантис има само един вход. Входът се намира в югозападния край на планината. Под върха на Тантис има хангар за космическа совалка. Там се намират стаи, тронната зала на императора и двадесет метрова холограма на Галактиката. Цилиндрите „Спаарти” са разположени в голяма пещера. Траун разположил в пещерата хиляди йосаламири (същества, които отблъскват Силата), за да бъдат премахнати всички странични ефекти от бързата скорост, с която се развивали клонингите. Клониращата лаборатория била разрушена от Ландо Калризиян и Чубака.

В 37г. в руините на планината Тантис бил намерен документ. Според документа група ботанци (агенти на Палпатин) унищожили планетарния щит на планетата Каамас. След падането на щита силите на Палпатин опустошили Каамас. Това разкритите предизвикало политическо напрежение в Новата република. Напрежението било толкова голямо, че почти довело до гражданска война в Новата република.

Ногрите имат своя колония на Затънтената земя. Тя се казва Ню Нистао. Когато Юзан Вон нахлули в Галактиката нападнали колонията. Те причинили големи разрушения, но жертвите са минимални.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.